tiistai 15. maaliskuuta 2016

Työtä on paljon, työmiehiä vähän. Lähtisitkö merten taa?Lähettimme Etu-Aasiasta kirjoittaa:

Samaan aikaan, kun elämme tässä hetkessä ja mietimme, kuka ensi torstaina menee kirkolle avaamaan ovet ja ottamaan kulkijoita vastaan, pohdimme tulevaisuutta. Tällä päivällä on omat murheet, mutta ihmismieli miettii jo tulevaa. Kirkon elämä on täällä vasta lapsuusvaiheessa. Luotetuimmatkin seurakunnan jäsenet saattavat jättää seurakunnan ja vastuutehtävänsä noin vain. Seurakunnat tarvitsevat ulkomaalaisten tukea vielä useamman vuoden ajan. 

Viime aikoina omia ja muiden työkausia miettiessä on huoleksi noussut se, mistä löytyy työmiehiä elopellolle. Työntekijän tulo maahan on prosessi joka kestää useamman vuoden. Ensin lähtöä harkitaan, sitten käydään hakuprosessi ja lopulta kouluttaudutaan tehtäviin ulkomailla. Maahan päästyä on edessä vuoden parin kielen opiskelu. Hyvän kielitaidon saavuttaminen vie useita vuosia. Uusia työntekijöitä olisi tarpeen tulla lähes jatkuvana virtana, koska aina joku on kotimaanjaksolla ja pisimpään maassa olleet palaavat kotimaahan. Tällä hetkellä tiedossa on niitä, jotka ovat lähdössä maasta, mutta ei ketään, joka olisi tulossa tänne. Meidänkin työvuodet ovat kallistumassa lähemmäksi loppua kuin alkua, vaikka vielä emme maasta olekaan poistumassa.

Jeesus jo sanoi, että työtä on paljon ja työmiehiä vähän. Hän kehotti rukoilemaan elon Herraa, että Hän, lähettäisi työmiehiä pellolleen. Tämä rukous on viime aikoina ollut tuskaisena mielessä. ”Herra, lähetä työntekijöitä! Herra, missä olisi niitä, jotka olisivat valmiita tulemaan? Herra, kuka heitä lähettäisi?” Erityisen huutava pula tulee parin vuoden jälkeen olemaan papeista, myös talouden- ja hallinnonalan ihmisiä tarvitaan.  Tai melkeinpä minkä alan ihmisiä vain, jotka ovat valmiita heittäytymään lähetyselämään ja tekemään kaikenlaista eteen tulevaa.

Voisitko rukoilla, että Herra lähettäisi pian erityisesti pappeja julistus- ja opetustyöhön tämän kansan keskelle? Tai olisitko itse valmis muuttamaan merten taa evankeliumin vuoksi? Syksyn lähetyskurssille on mahdollista hakea 15.4. saakka.

Ennen kaikkea rukous olkoon, että Herra johtaisi kirkkoaan, pitäisi sen pystyssä, niin kuin parhaaksi näkee. Kutsuisi ihmisiä sen suojiin ja paimenia sitä johtamaan. Ja että kerran koko kristikunta saisi yhtenä kirkkona olla riemuitsemassa taivaassa Karitsan valtaistuimen edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)