torstai 31. maaliskuuta 2016

Urheilu yhdistääUrheilulähettimme Niko ja Marija Ijäs Mongoliasta kirjoittavat:

Urheilu yhdistää. Tämä on fakta, joka pitää paikkansa ympäri maailmaa, myös täällä Mongoliassa. Pidämme tällä hetkellä urheilutapahtumia neljällä eri paikkakunnalla ympäri Mongoliaa. Osallistujamme ovat seurakuntalaisia ja seurakunnan ulkopuolelta tulevia. Johtajamme ovat paikallisia seurakuntalaisia. Mikäli erilaisia urheilutapahtumia vähänkin mainostaa, innokkaita pelaajia kyllä löytyy. Tämä on yksi urheilulähetystyön vahvuuksista. Urheilu kiinnostaa ja yhdistää.

Ulaanbaatar on monen muunkin suurkaupungin tavoin niin sanotusti kivinen työkenttä. Ihmisillä on usein kiire, ruuhkat ovat pahoja ja välimatkatkin haastavia.

Olemme tehneet urheilulähetystyötä Ulaanbaatarissa jo vähän yli kaksi vuotta. Nyt vasta alkaa tuntua ja vaikuttamaan siltä, että todellinen silta alkaa syntymään urheilutapahtumiemme ja paikallisen seurakunnan välille. Ensimmäisestä urheilutapahtumasta lähtien yli kaksi vuotta sitten olemme olleet tavoittamassa nuoria ja viemässä evankeliumia eteenpäin. Haasteena Ulaanbaatarissa on koko ajan ollut tämän sillan rakentaminen paikalliseen seurakuntaan. Urheilutapahtumiin osallistuminen on aina kiinnostanut, mutta seurakuntaan mukaan tuleminen ei.

Aloitimme taas uudella yrityksellä nuorten tilaisuudet seurakunnan tiloissa. Ohjelmassa oli yhteistä laulamista ja yhteinen hartaus, jonka jälkeen oli vapaata oleskelua. Nuorilla oli mahdollisuus pelata pingistä ja lautapelejä. Yhteensä 14 nuorta tuli paikalle. Noin puolet jo seurakunnassa käyvää ja loput uusia urheilun kautta. Tämä on asia, josta iloitsemme kovasti. Rukoillaan, että tämä positiivinen alku saa jatkoa myös tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)