perjantai 29. huhtikuuta 2016

Kyushun maanjäristyksetJapaninlähettimme Lea Lukka kirjoittaa:

Uusi työkauteni on alkanut järisyttävästi. 14.4. alkaneiden Kyushun maanjäristysten jälkijäristykset jatkuvat edelleen. Jälkijäristyksiä on ollut epätavallisen paljon ja ne ovat jatkuneet voimakkaina harvinaisen pitkään. Vieläkään ei vaara ole ohi. Yli sata tuhatta ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan etsiäkseen turvaa muualta. 49 ihmistä on kuollut, yksi on vielä kateissa ja aineelliset vahingot suunnattomat. 

Monet japanilaiset pohtivat, miksi heidän maansa joutuu jatkuvasti kärsimään suurista luonnonkatastrofeista. Me kristityt toivoisimme, että japanilaisten kysely johtaisi heitä etsimään kristinuskon Jumalaa, mutta onnettomuuksilla saattaakin olla aivan päinvastainen vaikutus. Eilen ja tänään kuulin vuorella kahden ihan ruohonjuuritason japanilaisen pohdintaa tästä aihepiiristä.

Rouva K. otti itse puheeksi Kyushun järistykset. Hän oli sitä mieltä, että jumalat rankaisevat ja nuhtelevat nyt japanilaisia siitä, että nämä eivät ole olleet kiitollisia siitä hyvinvoinnista, josta ovat saaneet nauttia jo pitkään. Herra U. puolestaan mainitsi pääsyyksi sen, että japanilaiset eivät enää palvo luontoa (ja sen jumalia) yhtä ahkerasti kuin ennen. 

Useimmilla japanilaisilla on yksinkertaisesti liian vähän tietoa kristinuskosta, jotta he voisivat hädässään kääntyä elävän Jumalan puoleen. ”Kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon he eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista?” (Room. 10:14) Kyllä evankelistojen, sekä lähettien että kansallisten, tarve Japanissa on edelleen suuri. Ei ole muuta tietä rauhaan ja pelosta vapautumiseen kuin evankeliumin julistamisen, kuulemisen ja uskomisen tie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)