sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Mongolialainen äiti Nara

Kuva: Kuvaustuotanto Jussi Valkeajoki
Todella kaunis nuori nainen Nara istuu pienessä vuokrahuoneessa. Yhdessä kulmassa nukutaan, toisessa tehdään ruokaa. Tänään on tarjolla valkoista leipää ja lihatonta luuta, mistä saa vähän lihanmakuista lientä.  Yksivuotias poika tuntuu olevan nälkäinen juostessaan huoneen ympäri. Yhdellä lautasella on eilistä ruokaa. Pieni poika poimii sieltä pienillä sormilla kuivuneen nakin. Seuraavaksi hän juoksee äidin luokse, sieltä hän saa maitoa ja voi ottaa sylissä pienet torkut. 
 
Nara on 21-vuotias maaseudulla kasvanut nuori nainen. Kasvoiltaan hän voisi edustaa mongolialaisen naisen kauneutta: korkeat punaiset posket ja pitkä musta letti ovat mongolinaisten kauniita piirteitä.
Kuva: Kuvaustuotanto Jussi Valkeajoki
Nara olisi halunnut olla poliisi. Hänen unelmana oli juosta rikollisten peressä, mutta sukupuolen takia se ei onnistunut.  Maaseudulla ei ole paljon vaihtoehtoja opiskelua valittaessa, joten Nara meni opiskelemaan markkinointia. Työkokemusta alasta hän ei ehtinyt saada, koska opiskelun jälkeen hän meni naimisiin ja sai poikalapsen. Nykyisin maaseudun työtilanne on huono. Monet joutuvat muuttamaan työn perässä kaupunkiin. Narakin perheineen pakkasi tavaransa ja muutti Ulaanbatariin. Miehen palkka riittää vain huoneen vuokran maksamiseen. Rahatilanne on jatkuvasti huono.  He luottavat kuitenkin siihen, että juuri tämä tilanne on Jumalan suunnitelmaa.

Perhe elää Jumalan armosta. He eivät huolehdi huomisesta, niin kuin Raamatussa sanotaankin. He luottavat täysin, että he saavat ruokaa ja vaatteita tarpeensa mukaan. Naran ollessaan raskaana mitään valmisteluja ei tehty lapsen varalle. Naran mielestä muutkin asiat järjestyvät, jos kerran Jumala on antanut naisen tulla raskaaksi ja koska lapsi on Jumalan lahjaa. 

Naralle tärkeintä on rakastaa omaa lasta, niin kuin Jumala rakasti omaa poikaansa. Mongolien mielestä perhe ei ole perhe ilman lasta. Lapsi on kaikin ydin heidän elämässään. Nara toivoo saavansa neljä lasta. Tavoitteena on kasvattaa lapset Raamatun mukaisesti. Naralle ja hänen miehelleen ei ole tärkeää, miten lapset elävät aikuisina. Tärkeintä on, että he seuraavat Jeesusta. Naran perhe näyttää omalla esimerkillään mallia täydestä luottamuksesta Jumalaan.


Marija Ijäs, Mongolian lähetti

1 kommentti:

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)