tiistai 12. heinäkuuta 2016

Mongolialainen äiti HishgeeKuva: Jussi Valkeajoki
Lähetystyöntekijämme Marija Ijäs kävi tapaamassa valokuvaaja Jussi Valkeajoen kanssa mongolialaisia äitejä. Heidän tarinoistaan ja kuvistaan on koottu näyttely, joka on nähtävilllä Oriveden kirjastossa 4.-15.7.2016. Hishgeen tarinan voimme lukea myös tästä:

Nuoren naisen, Hishgeen elämä muuttui totaalisesti sen jälkeen, kun hän otti ilmoituslehden käteen. Hän oli nuori, täynnä energiaa ja rakkautta omaa huoletonta miestään kohtaan. Työ kaupan kassalla oli juuri loppunut. Muutama vuosi aikaisemmin samalla  kassalla Sainaa ja Hishgee päättivät elää elämänsä loppuun asti yhdessä. Nuori perhe muutti yhteen ja saivat pian pienen pojan. 

Kuva: Jussi Valkeajoki
Ilmoituslehdessä silmiin osui lastenhoitajan paikka suomalaisessa perheessä. Se vaikutti mielenkiintoiselta. Työhaastattelussa Hishgee tuli valituksi ja samalla hänen elämänsä suunta muuttui. Jeesus kosketti nuoren parin sydämiä. Uskoontulon jälkeen pari myös meni naimisiin. Samalla he päättivät antautua kokonaan seurakunnan rakentamiseen. Molemmat lopettivat työnsä ja rupesivat suunnittelemaan suomalaisten lähettien kanssa raamattupiiriä ja muuta kristillistä toimintaa. 

Muutaman vuoden kuluttua lähetit jättivät nuoren parin hartioille pienen seurakunnan. Hishgeella ja Sainaalla alkoivat vaikeat ajat. Alkava seurakunta ei tuonut mitään tuloja.  Sainaa teki taksi- ja evankeliointityötä. Rahaa riitti vain yhden huoneen vuokran maksuun. Hishgee hoiti lapsia kotona. Vaimo oli kasvanut rikkaassa perheessä, mutta aviomies ei halunnut turvautua rikkaisiin appivanhempiin. Hän halusi luottaa Jumalaan. Hisgheella puolestaan oli heikko luottamus ja usko. Hän tunsi suurta syyllisyyttä sydämessään. Muutaman vuoden kuluttua lähetit tulivat takaisin ja näkivät koko tilanteen, missä Jumalan seuraajat elivät. Seurakunnan rakentaminen alkoi uudestaan. Tällä kertaa Sainaa lähti lukemaan teologiaa. Vaimo jäi kotiin kasvattamaan lapsia. 

Monien haasteiden jälkeen Hishgeella ja Sainaalla on nyt oma seurakunta. Viikon aikana on paljon erilaista toimintaa, jossa käy yhteensä noin 40 ihmistä. Sainaa ja Hishgee asuvat kaksiossa neljän lapsen kanssa. Heillä on toiveena saada lisää lapsia. Hisghee on hyvä äiti ja vaimo. Hän on tosi kiitollinen kaikille läheteille, jotka tulevat Mongoliaan asti rukoilemaan mongolien kansan puolesta. Hän on kiitollinen yhdestäkin uskoon tulleesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)