tiistai 9. elokuuta 2016

Koli 43 - Vaarojen maratonin matka Mongolian vammaistyön hyväksi


Kaksi FLOM Sports Clubin aktiivia Jouni ja viikon päästä Mongoliaan lähetystyöhön lähtevä Jaakko juoksivat 7.8.2016 legendaarisen Vaarojen Maratonin 43 km:n reitin tukeakseen Mongoliassa tehtävää vammaistyötä. Varsinainen kilpailu juostaan vasta syksyllä, mutta he ottivat pienen varaslähdön juoksemalla saman reitin kahdestaan. Reitti kulki Kolin kansallispuiston vaihtelevassa ja jyrkkäpiirteisessä maastossa. Hyviä kokemuksia vammaistyön puolesta juoksemisesta oli molemmille kertynyt jo Lähetyksen kesäpäivien liikuntatapahtumasta Porin Kirjurinluodosta.

Miehet kertovat juoksustaan:

 
Lähdimme tutustumaan suuren suosion saavuttaneen Kolin Vaarojen maratonin uudistuneeseen reittiin vajaan viikon valmistautumisella. Jaakko keksi, että juoksemalla reitin voisimme samalla kerätä varoja Mongoliaan vammaistyön hyväksi. Suureksi iloksemme ja hämmästykseksemme saimmekin olemattomalla varoitusajalla muutamia sponsoreita, joiden tuki kannusti lähtemään ja kompensoi harjoittelun vähäisyyttä. 

Säätiedot mietityttivät etukäteen sateen uhkineen, mutta päivä oli senkin puolesta onnistunut. Sadetta ei näkynyt, kuuma ei ollut ja aurinkokin ilmaantui illalla. 

Itse juoksu meni valmistautumisen huomioiden suunnitellusti. Kävelimme suosiolla jyrkimmät myötä- ja vastamäet ja juoksimme loput. Uudistetulla reitillä polkupainotteisuutta on pyritty lisäämään ja tietämättä vanhaa reittiä tarkemmin voimme sanoa, että nykyiselle reitille juurakkoista ja kivikkoista polkua oli löydetty jalkapohjatuntumamme mukaan riittävästi. Mittariin kertyi 43km reitin lisäksi yli 1500 nousumetriä. Koska emme lähteneet pelkästään urheilemaan, käytimme retkeilyhenkisesti taukoja maisemien ihailemiseen, niiden kuvaamiseen sekä muiden kulkijoiden kanssa juttelemiseen. Pääsimme mm. kertomaan lyhyesti FLOM Sports Clubista sekä siitä, että keräsimme tempauksellamme varoja Kylväjän Mongoliassa tekemälle vammaistyölle.

Takarajaksi asettamamme kahdeksan tunnin aikaraja alittui noin vartilla ja siinä ajassa ehdimme siis edetä 43km, pitää "turhia retkeilytaukoja" tunnin verran sekä lisäksi reilusti juoma- ja energiantäydennyspysähdyksiä. Reitti oli todella kaunis ja Kolin alue kaikille käymisen arvoinen paikka, vaikkei koko reittiä kiertäisikään. Muutamassa loppupuolen ylämäessä totesimme toisillemme ääneen, että askel nousee helpommin kun tietää, että tämän kautta vammaistyö Mongoliassa saa edetä. Suuremman tarkoituksen hyväksi saa pienempi ihminen itsestään joskus erikoisia asioita irti.
 
Kiitollisina,

Jaakko ja Jouni
 
 
 
Voit osallistua tempaukseen myös jälkikäteen ja tukea Mongoliassa tehtävää vammaistyötä esim. 1€/km. Lahjoitukset ohjataan suoraan Kylväjän Mongoliassa tekemän vammaistyön hyväksi. Mikäli haluat lähteä mukaan, lähetä viesti osoitteeseen taneli.skytta@kylvaja.fi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)