keskiviikko 28. syyskuuta 2016

2500 mainosta ja korttelikarttoja

Lähettimme Lea Lukka kirjoittaa Japanista:

Eilen vietin koko iltapäivän Okazaki-sensein kanssa kooten kirkon ympäristöstä isoa karttaa, jossa näkyvät kaikki tämän alueen talot ja niiden omistajien nimet. Sitten jaoimme alueen eri värisillä tusseilla kortteleihin. Kun korttelit ovat selvillä, numeroimme ne. Sen jälkeen monistamme pieniä korttelikarttoja. Näitä karttoja tarvitsemme, kun alamme jakaa mainoksia edellä mainittuihin tilaisuuksiin.  

Ei suunnitelluista konsertista, lastenkokouksesta eikä raamattupiiristä tule mitään, ellei niihin saada osallistujia. Pienellä ja köyhällä, kymmenen hengen seurakunnalla, ei ole suuria resursseja eikä paljon taitoakaan nykyaikaiseen tehokkaaseen mainontaan. Joudumme turvautumaan vanhanaikaiseen menetelmään: mainosten laatimiseen ja niiden jakamiseen ihmisten postilaatikkoihin. Lapsille yritämme kyllä jakaa mainoksia jonkin matkan päässä koulun portista siihen aikaan, kun koulupäivä päättyy. Aivan portin tuntumaan ei ole lupa mennä. 

Konserttia varten aiomme jakaa tuhat mainosta. Kun puolet aktiiviseurakuntalaisista on keski-iältään yli 70-vuotiaita, ripeäjalkaisia mainosten jakajia ei ole kovin montaa. Heistäkin yksi käy Osakasta asti ja on kirkolla vain sunnuntaisin. Lastenkokousta varten aiomme jakaa viisisataa mainosta. Raamattupiirimainoksia olisi hyvä tehdä ainakin tuhat. Jos Jumala suo, meille on siis tulossa tänne hyvin liikunnallinen lokakuu. Kunpa kirkon vaatimaton nelivärikopiokone tekisi hyvin oman osuutensa!  

Kaiken työmme ja puuhastelumme onnistuminen tai sen tulokset riippuvat lopulta täysin siitä, miten Jumala näkee hyväksi siunata sen. Kunpa nämä pyrkimykset saisivat edes yhdistää meitä seurakuntana rukoilemaan päämäärätietoisesti, yhdessä ja erikseen. Uskossa ja toivossa siihen, että yhä vielä Jumalalla on täälläkin ihmisiä, joiden sydämet hän voi avata ilosanomalle Jeesuksesta. On niitä, joille hän haluaisi antaa voiton ja pysyvän perinnön. Edes meidän surkeutemme seurakuntana ei voi sitä estää.   


9.11.2016 ilmestyvästä blogikirjoituksesta voit lukea, miten konsertin, raamattupiirin ja lastenkokouksen kanssa kävi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)