tiistai 20. syyskuuta 2016

50 vuotta lähdöstä kielikouluun

Ritva Olkkola (Olkkola-Pääkkönen) ja Liisa Jakkula (Kingma) laivalla lähdössä Englantiin 

Tänään tulee 50 vuotta Liisa Kingman (silloinen Jakkula) ja Ritva Olkkola-Pääkkösen lähdöstä Englantiin kielikouluun. Liisa Kingma kirjoitti silloin päiväkirjaansa:

 
Matka kohti Englantia alkoi tänään klo 18 laiva Krupskajalla Katajanokan laiturista Helsingistä. Meren aallot kuohuvat. Laiva keinuu.  

Isän huolenpito jatkuu. Olemme Ritvan kanssa halvimmassa luokassa kuuden hengen hytissä. Syömme ensimmäisen luokan ravintolassa.  

Satamassa oli saattamassa kymmeniä nuoria. He lauloivat Jeesuksesta ja saivat siten todistaa. Kiitos Herralle. 
 
Eilen oli läksiäisrukouskokous Ylioppilaslähetyksen uudessa kirjastossa. Olavi Peltolan ja Liisi Jokirannan evästykseksi lukemat Raamatun kohdat olivat 1. Kuningasten kirja 20:27 ja Hebrealaiskirje 7:25: 
”Israelilaiset leiriytyivät heidän eteensä kuin kaksi pientä vuohilaumaa, mutta aramilaiset täyttivät maan." 
”Jonka tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat, koska hän aina elää rukoillakseen heidän puolestaan.” 
Jeesus aina vierelläni. Mitä silloin tarvitsisin muuta.  

Meri on suuri ja avara – niin on myös armon meri. Siinä on äärettömästi laajuutta ja syvyyttä. 

24.9.1966 Ritva ja Liisa uusissa hatuissaan kuuntelemassa saattajien laulua.


1 kommentti:

  1. Olin tullut Lahden Joutjärven seurakunnan tyttötyönohjaajaksi 1963. Olin siis työni puolesta valmistelemassa Ylioppilaskokousta 1964. Kun Martti Haataja esitti lähetystyöhön lähtökutsun, niin ajattelin penkissäni, etten halua nousta, vaikka minulla jo silloin oli selkeä lähetyskutsu. Ajattelin, että tulkoon asia sitten valoon, kun se on ajankohtainen. Olin vast´ikään kihlautunut nykyisen mieheni Jaakon kanssa.

    VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)