lauantai 22. lokakuuta 2016

Naiset Raamatun äärellä Etu-AasiassaEtu-Aasian naiset kokoontuvat noin kerran kuussa naisten raamattupiiriin. Kokoontumispaikkana on useimmiten kirkko, joskus kokoonnutaan myös kodeissa. Tällä kertaa on kokoonnuttu kirkolle ja pöytä on katettu papusalaatilla, suolaisilla vehnäleivonnaisilla, pähkinöillä ja rinkeleillä. Tee lämmittää palelevia. Papusalaatin myötä keskustelu siirtyy ruokaan niin kuin käy usein, kun Etu-Aasian naiset pääsevät saman pöydän ääreen. Keskustellaan mieliruuista ja kysellään ohjeita. Ruokakeskusteluiden ja teen juomisen jälkeen lauletaan muutama laulu ja kaivetaan Raamatut esiin. Tämän vuoden aikana on tutkittu Ruutin kirjaa. 

Tällä kertaa käsiteltävässä luvussa kerrotaan, kuinka Ruut on viljan puintiaikaan puimapellolla. Ensimmäiseksi noin viisikymmenvuotias nainen huudahtaa ”Oletteko koskaan olleet puimatantereella? Minäpä kerron, millaista siellä on.” Saamme
kuulla elävän kuvauksen naisen lapsuuden viljankorjuusta. Raamatun ajan elämä on yllättävän läheistä tämän kulttuurin naisille, etenkin maaseudulla kasvaneille naisille. Heidän on paljon helpompi kuin suomalaisten ymmärtää Raamatun perhesuhteita- ja ongelmia tai kuten nyt nähdä silmiensä edessä viljanpuinti, viljakasojen vieressä nukkuvat omistajat ja kasojen keskellä leikkivät lapset.

Ruutin kirja kirvoittaa keskustelua myös kärsimyksestä. Voimmeko me koskaan ymmärtää kärsimyksen syitä elämässämme? Pöydän ympärille kokoontuneet ovat yhtä mieltä siitä, että monia kärsimyksiä ei voi ymmärtää, mutta usein vaikeudet vievät meitä Jumalan luokse, rukoilemaan Häneltä apua. Talven aikana mukaan on tullut eläkkeellä oleva opettaja. Hänen kaksi lastaan kastettiin pääsiäisenä ja nyt rouva odottaa itsekin kasteopetukseen pääsyä. Keskustelujen lomassa hän kertoo: ”Ennen vaikeuksien kohdatessa keskustelin itseni kanssa. Puhuin itselleni. Nyt viime aikoina olen alkanut puhua Jumalalle.” 

Pitempään kristittynä elänyt sisar rohkaisee vielä Jumalan puoleen hapuilevaa taivaan todellisuudella: ”Kerran kaikki kyyneleet pyyhitään, kerran saamme olla vailla kärsimyksiä ja kipuja.” Sitä päivää odotamme yhdessä näiden sisarten kanssa ja rukoilemme, että saisimme kaikki pysyä Jeesuksen yhteydessä nähden Hänen päivänsä koittavan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)