lauantai 15. lokakuuta 2016

Työalueelle paluun tunnelmissa

Työntekijämme Israelissa kirjoittavat:

Reilu pari viikkoa sitten palasimme Suomi-jaksoltamme takaisin Jaffan-kotiimme patterit hyvin ladattuina. Loma ja seurakuntavierailut olivat kaikin tavoin virkistäviä ja voimaannuttavia. Teidän lähettäjien ja ystävien tapaaminen tuntuu aina yhtä arvokkaalta. Se muistuttaa siitä, että emme ole tässä työssä vain kaksistaan, vaan yhtenä lenkkinä isossa joukossa. Saimme liikkua paljon luonnossa, ja joskus olimme kuulevinamme Luojamme lempeät sanat: ”Nyt nauttikaa... Minä hoidan teitä...” Ja kyllä nautimme ja hoiduimme! Kotikontujen rauha, hiljaisuus ja puhtaus puhdistivat melu- ym. saasteesta, joka täällä meitä ympäröi kaiken aikaa ja syö voimia. Panimme taas merkille kuinka Suomi on siisti ja puhdas maa. Rikkaruohotkin näyttivät olevan järjestyksessä.
Lähtö takaisin Israeliin ei tuntunut ollenkaan helpolta. Vaikka monia lähtöjä on jo takana, niihin ei näköjään koskaan totu. Kun repäisee itsensä irti rakkaista ihmisistä ja maisemista, totta kai se sattuu ja satuttaa. No, lähdettävä oli, ja kävi juuri niin kuin eräs vanhempi lähettiystävä totesi: ”Sitten matkalla jo helpottaa...”
”Tervetuloa Israeliin!”, totesimme yhteen ääneen, kun yöllä ahtauduimme matkalaukkujemme kanssa kotitalomme hissiin ja huomasimme sen lattialla hujan hajan avaamattomia laskuja. Jostain ihmeen syystä ne eivät olleet löytäneet tietään niille kuuluviin postilaatikkoihin. Eipä muuta kuin tarkistamaan, ettei omia laskujamme ollut joukossa. Kotioven avattuamme olimme henkisesti varautuneet torakkasotaan, tai ainakin keräämään raatoja lattioilta, mutta siltä onneksi säästyimme  - tuona yönä. Kokemuksemme mukaan paluihin liittyy yleensä koettelemuksia. Sellainen tuli heti aamulla kun huomasimme nettiyhteyden kaatuneen. Sen elvyttämiseen tuhraantuikin sitten pari ensimmäistä päivää.
Monet työntekijä/sijaisvaihdokset kesän aikana ovat keikuttaneet seurakuntalaivaamme, joka edelleen etsii uutta tasapainoa. Pitkäaikainen rakastettu pastoriperhe on palannut kotimaahansa ja uusi johtava pastoriperhe tullut tilalle ja aloittanut heprean opintonsa. Myös vapaaehtoiset ovat vaihtuneet. Olemme siis kaikki uusia toisillemme, joten opettelemme yhdessä työskentelemisen kuvioita. Myös seurakuntalaisten joukossa on muutoksia; joitakin tuttuja kasvoja on muuttanut pois, tai heitä ei ole muuten näkynyt, mutta saman aikaisesti uusiakin tullut mukaan.
Eikä tässä vielä kaikki. Seurakunta etsii nimittäin parasta aikaa uutta henkilöä yhdistettävään sihteeri-kirkonesittelijäpestiin, kun sihteerimme, jättää toimensa vuoden vaihteessa ja pitkäaikainen kirkonesittelijämme siirtyy hyvin ansaitulle eläkkeelleen 75-vuotiaana.
Monenlaisista muutoksista ja haasteista huolimatta olemme kaikki innostuneita ja luottavaisin mielin. Laivan kapteeni ei ole muuttunut ja kurssi on sama: haluamme kirkastaa Jeesusta Kristusta niin juutalaisille kuin kaikille muillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)