maanantai 31. lokakuuta 2016

Urheilemalla hyvää elämään

FLOM Sports Club osallistui syyskuussa MidnightRuniin.

Kymmenentuhatta juoksijaa verryttelee sateessa odottaen lähtölupaa. Kaikilla on samanväriset paidat. Juoksuhousut kertovat meidän tunnustavan FLOM Sports Clubin ”väriä”. Maaliin tullessa on voittajafiilis, vaikka sade on kastellut läpimäräksi ja nopeimmat ovat tulleet perille yli puolet nopeammassa ajassa.

Fysiologisesti ihminen on luotu liikkumaan. Lapsena oppiminen sekä terve ja tasapainoinen kasvu edellyttävät fyysistä aktiivisuutta. Koska ihminen on kokonaisvaltainen olento, liikunnan myötä tuleva fyysinen hyvinvointi heijastuu myös henkiseen hyvinvointiin. Hyvän kunnon ja jaksamisen lisäksi liikunta itsessään tuo mielihyvää. Luonnossa liikkuminen, parempiin suorituksiin pääseminen, uuden oppiminen ja yhdessä tekeminen ovat nautinnollisia asioita.

Nykytekniikka tarjoaa paitsi yhä kehittyneempiä teknisiä asusteita lisäämään liikuntasuorituksen miellyttävyyttä, myös mahdollisuuden hyödyntää käytettyä aikaa. Monet esimerkiksi hiihtävät tai juoksevat Jukka Norvannon kanssa kuunnellen Raamattu kannesta kanteen –ohjelmaa; vielä yksi kierros ja yksi Jukan opetus! Samalla, kun huomaamatta tulee juostua pidempään, ajatukset irrottautuvat arjen ja työn asioista ja Jumalan sana saa hoitaa sielua.

Kirjurinluodon liikuntatapahtuma toi varoja Mongolian vammaistyölle
Urheilun kautta voi tehdä hyvää monipuolisesti. Itselle tulevan fyysisen hyvinvoinnin ja henkisen mielihyvän lisäksi erilaisten liikuntatapahtumien kautta voi kerätä positiivista näkyvyyttä ja varoja monenlaiseen auttamistyöhön. Esimerkiksi lähetyksen kesäpäivillä Porissa kymmenittäin eri-ikäisiä ihmisiä juoksi tai käveli tunnin ajan keräten yli tuhat euroa sponsorirahaa Mongolian vammaistyön hyväksi. Kypsään ikään ehtinyt rouvashenkilö kertoi halunneensa tulla mukaan erilaiseen tapahtumaan, jossa pienillä asioilla voi tehdä toisille hyvää.
Urheilulähetti Niko Ijäs Mongolian kansallislajin parissa
Liikunta on kansainvälinen, rajoja ylittävä kieli. Se yhdistää, vaikka yhteisiä sanoja ei olisikaan. Pallo on pyöreä kaikkialla maailmassa ja pelin saa aikaan vaikka kadulla tai pellolla. Kylväjä on tehnyt vuodesta 2014 alkaen urheilulähetystyötä Mongoliassa FLOM Sports Clubin kautta. Liikunta ja yhdessä toimiminen välittävät tärkeitä arvoja. Urheilutoiminnan kautta opitaan muun muassa periksiantamattomuutta, toisten kannustamista ja yhteistyön merkitystä sekä terveellisiä elämäntapoja.

Liikunnan ja urheilun kautta pääsee myös luontevaan kontaktiin ihmisten kanssa ja liikunnan positiivisten vaikutusten lisäksi voidaan tuoda heidän elämäänsä Jumalan sanaa ja kertoa ilosanoma. Lähetystyössä urheilu toimii sekä itseisarvona että siltana seurakuntaan.

Mongoliassa urheilutyön johtamis- ja valmennusvastuuta on jatkossa tarkoitus siirtää yhä enemmän paikallisille ja mahdollisuuksien mukaan pyritään vastaamaan pyyntöön laajentaa toimintaa vammaisurheiluun. Tavoitteena on myös laajentaa työtä uusille alueille ja lähettää lisää urheilulähetystyöntekijöitä.

Suomessa syksyllä 2017 alkavalla urheilulinjalla opettajana toimii Kylväjän urheilulähetystyöntekijä Niko Ijäs. Linjalla yhdistyvät usko ja urheilu ja se voi olla valmentautumista muihin liikunnallisiin opintoihin tai toimia vaikkapa ensimmäisenä askeleena urheilulähetystyöhön. Urheilulähetystyö onkin herättänyt kasvavaa kiinnostusta sekä työmuotona että lähetyselämän ilmentämismuoto, jonka kautta suomalaisille kristityille on tullut aiempaa monimuotoisempia palvelumahdollisuuksia lähetystyössä.

Lähetysyhdistys Kylväjän virallinen kirkkokolehti 6.11 kerätään urheilulähetystyölle. Tuodaan yhdessä urheilemalla hyvää elämään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)