perjantai 16. joulukuuta 2016

Esirukoukseen lähetyksen puolesta

Eilen ilmestyneen Kylväjä-lehden välissä on rukousmuistio, johon on koottu Kylväjän työalueen ja kotimaan ajankohtaisia rukousaiheita. Kylväjän perustamisesta asti uskolliset esirukoilijat ovat rukoilleet lähetystyön puolesta.

Rovasti Olavi Peltola muistuttaa meitä uskollisen ja säännöllisen esirukouksen tärkeydestä osana lähetystyötä:


  On väitetty, että ilmavoimissa yhden miehen pitäminen ”ilmassa”, vaatii sadan ihmisen työtä ”maassa”. Lähetystyössä nämä ”maassa” olevat ovat esirukoilijoita, uhraajia, viestien lähettäjiä, jotka ovat halunneet antaa kappaleen sydämestään lähetystyön tukemiseen. Vain yhdessä toimiessamme lähetystyö on mahdollista.

Nimeltä kannettu

Moni rukousmuistiossa mainittu ihminen on meille tuttu vain nimeltä, mutta jokaisen nimen takana on joku ihminen. Me uskomme hänestä, että hän on sitoutunut omalla paikallaan täyttämään lähetystyössä sen palvelun (diakonian, viran), jonka on saanut Herralta Jeesuksesta (Apt 20:24 KR38)). Me siis rukoilemme, että jokainen rukousmuistiossa mainittu uskova pääsisi matkansa päähän ja saattaisi loppuun Herralta saamansa palvelutehtävän (Apt 20:24 KR92). Toivon mukaan kerran kirkkaudessa saamme nähdä elävänä, kuka hän oikein on, jonka puolesta rukoilimme!

Palaan toistuvasti siihen merkillisen kohtaan Raamatussa, joka mielestäni antaa Jumalan sanan perustan tällaiselle esirukoukselle, jossa rukoillaan tietyn nimilistan puolesta. Sehän löytyy papillista palvelua koskevassa kohdassa 2 Moos 28:ssa. Pietarihan sanoo suoraan, mikä on elämäntehtävämme Jeesuksen omina (1 Piet 2:5). Kannattaa lukea myös sen rinnakkaiskohta Room 15:15-16. Meidän tulee siis uskaltaa soveltaa molempia kohtia omaan todella mitättömään elämäämme. Tällaiseen Jumala on armossaan meidät kutsunut!

Ja nyt tämä armokutsu ruumiillistuu kohdallamme siinä, että toivon mukaan jaksamme ja pystymme joka päivä kantamaan nämäkin nimet Herran eteen, ”että heitä muistettaisiin” (2 Moos 28:12 KR38), ”jotta Herra muistaisi heitä” (KR92). Tämä merkillinen Herran sana toistetaan vielä 28:29 muodoissa, ”että heidät alati johdettaisiin muistoon Herran edessä” ja ”jotta Herra aina muistaisi heitä.”

Ymmärrän nämä sanat niin, että kaikkivaltias, kaikkinäkevä ja kaikkialla läsnä oleva Herra asettuu nyt meidän tasollemme ja puhuttelee niin kuin ihminen puhuttelee toista ihmistä. Hän luottaa meihin ja on ikään kuin muistamaton. Nyt meidän pitää muistuttaa aina kaiken muistavaa pitämään mielessään nämä ystävämme. Hehän kaikki ovat halunneet eri tavoin antaa itsensä alttiiksi saadakseen olla mukana todistamassa Jeesuksesta aina maan ääriin saakka (Apt 1:8 KR 38).

Tässä lähetysesirukouksessa olemme kantamassa pienen pieneltä osalta vastuuta siitä, että evankeliumi tulee julistetuksi kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi. Jeesuksen varmojen sanojen Matt 24:14 mukaan vasta sitten tule loppu ja hän saapuu. Uskallan rohkeasti sanoa, että me siis joudutamme Jeesuksen takaisin tuloa tällä vaatimattomalla, mutta kärsivällisyyttä vaativalla esirukouksellamme. Kun luettelemme näitä nimiä Jeesuksen nimessä, hän ottaa tämän meistä niin kelvottomalta tuntuvan mumisemisemme ja välittää sen kelvollisena Isälle.
Meiltä esirukoilijoilta kysytään vain nimien kantamisessa kestävyyttä ja kärsivällisyyttä.

Maat ja kansat

Kutsumme sinut mukaan lähetysesirukoukseen siksi, että teurastettu Karitsa on verellään ostanut Jumalalle ihmisiä kaikista heimoista, kaikista kielistä, kansoista ja maista (Ilm 5:9).  Ajassamme on kuitenkin vielä monia, jotka eivät kertaakaan ole saaneet kuulla evankeliumia tästä heidän syntiensä tähden teurastetusta Karitsasta.

Lähetysesirukouksessa pyydämme, että juuri meille annettujen kansojen ja maiden asukkaista monet saisivat kuulla evankeliumin todistukseksi (Matt 24:14). Pyydämme myös, että juuri näistä kansoista koottava määrä tulisi täyteen (Room 11:25).

Rukouksen uhrisavua

On ihmeellistä ajatella, että taivaassa teurastetun Karitsan edessä on kultamalja täynnä suitsuketta, uhrisavua. Tämä uhrisavu nouse maljasta lakkaamatta. Se tuoksuu ja tämä tuoksu on pyhien uskovien rukoukset (Ilm 5:6, 8). Kristukseen uskoessamme meidänkin rukouksemme tälläkin hetkellä kootaan kultaisen maljaan ja ne nousevat sieltä uhrisavuna Vapahtajamme eteen.

On ihmeellistä ajatella, että vaatimattomat ja niin huonoilta ja heikoilta tuntuvat huokauksemme ja esirukouksemme lähetyksen puolesta liitetään taivaassa tähän Kristuksen eteen kohoavaan uhrisavuun.

Kun täällä rukoilemme Jeesuksen nimessä, hänen nimensä antaa rukouksillemme todellisen merkityksen. Silloin emme siis koskaan rukoile turhaan emmekä tyhjyyteen – tuntuivatpa meistä itsestämme rukouksemme kuinka köyhiltä tahansa. Hän ottaa ne vastaan taivaassa tuoksuvana uhrisavuna.

Avuksi meille on jälleen lehtemme liitteenä aiheita eri lähetyskentiltämme, lähettien nimiä ja myös lähetyksemme kotimaan aiheita ja täällä vastuussa olevien nimiä.

Kunpa vain jaksaisimme olla kärsivällisiä ja uskollisia tässä omassa niin vaatimattomalta tuntuvassa lähetysesirukouksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)