sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Herra armahda! Kolmannen adventtisunnuntain hartaus


Eeria Niemi Itä-Siperiasta kirjoittaa:

Herra armahda!

Joulukuun kiireiden keskellä mietin, onko sydämessäni tilaa Jeesukselle, vai hukkuuko joulun Lapsi kaiken touhun keskellä hankeen ja unohtuu. Herra armahda! Osuvasti kolmannen adventtisunnuntain aiheena onkin: Tehkää tie Kuninkaalle. Päivän Raamatun tekstit viittaavat Johannekseen, joka valmisti tietä Jeesuksen tulemiselle kehottaen katumukseen ja parannukseen. Tuo kutsu parannukseen on edelleen ajankohtainen. Kun elää päivän aamusta iltaan, niin huomaa, että tosiaan: ”Petollinen on ihmissydän, paha ja parantumaton vailla vertaa!” Jer. 17:9.

Herään uuteen aamuun ja menen jääkaapille. Totean, että joku on jälleen tyhjentänyt kolminkertaisesti nimikoimani maitopurkin. Vähemmän ylevät ajatukset nousevat sydämestäni. Herra armahda! Luokkaamme tulee toisesta opiskeluryhmästä kiinalaisia opiskelijoita, jotka pitävät niin kovaa ääntä, etten kuule omia ajatuksianikaan. En malta olla mulkaisematta. Herra armahda! Kohtaan kadulla -30 asteen pakkasessa kerjäläisen ja tunnen suurta avuttomuutta. Herra armahda! Tapaan illalla ystäviä enkä osaa pitää teräviä mielipiteitäni omana tietonani. Herra armahda! Käyn nukkumaan, ei mennyt taaskaan päivä niin kuin olisin toivonut. Herra armahda!

Onneksi saa kääntää katseen pois itsestään kohti Jeesusta. Kaiken elämän vajavuuden keskellä ei voi olla kuin kiitollinen siitä, että Jeesus todella tuli keskellemme. Kiitollinen siitä, että Jumala on uskollinen silloinkin, kun itse epäonnistumme. Kiitollinen siitä, ettei Jumala ja Jumalan suunnitelma ole riippuvainen meidän onnistumisista ja epäonnistumisista. Kiitollinen siitä, että saa rukoilla Daavidin tavoin: Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki. (Ps. 51:12). Kiitollinen siitä, että saa luottaa Jumalan lupaukseen: Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. (Hes. 36:26). Tänäänkin saamme kääntyä Jumalan puoleen luottaen, että Herra armahtaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)