maanantai 12. joulukuuta 2016

Neuvolatyötä Bangladeshissa

Salman työhön kuuluu myös lasten punnitsemista.
12 vuotta Kylväjän hankkeen yhteydessä töitä tehnyt kyläkätilö Salma Begum kertoo:

– Avustan joka kuukausi yhdessä tai kahdessa synnytyksessä omassa kylässäni. Viikoittain olen mukana hankkeen liikkuvalla klinikalla, missä tutkin raskaana olevat naiset, pidän terveyskoulutuksia sekä annan neuvoja raskaana oleville ja lasten äideille.

Hankkeen kautta olen oppinut, kuinka minun tulee kätilönä tukea odottavia äitejä, valmistaa heitä synnytykseen ja auttaa heitä synnytyksen aikana ja kuinka kommunikoida ihmisille terveydestä. Olen myös oppinut tunnistamaan vaaran merkit ja sen, milloin on tärkeää lähettää odottava äiti sairaalaan.
Rohkaisen raskaana olevia ja opetan äideille mm. lapsen ruokkimisesta ja terveellisen ravitsemuksen tärkeydestä. Opetan myös, että on tärkeä säästää rahaa synnytystä varten, jotta on sitten varaa matkata sairaalaan ja suorittaa sairaalamaksu.

Köyhien naisten oletetaan usein tekevän raskasta peltotyötä raskauden loppuun asti ja anoppi saattaa painostaa raskaana olevaa naista tekemään kovaa työtä. Opetan naisia, että heidän täytyy myös levätä ja yrittää löytää tasapaino levon ja työnteon välillä. Opetan naisia käymään tarkistuksissa raskauden aikana ja ottamaan jäykkäkouristusrokotuksen.

Jos äidit eivät saa tätä viestiä, he saattavat kuolla. Tämä auttaa sekä äitiä, että lasta.
Täytyy olla rohkea, jotta voi olla mukana synnytyksissä, koska ongelmia voi tulla yhtäkkiä

Pidän työstäni, koska voin auttaa ihmisiä ja opettaa heitä. Kun äiti voi hyvin synnytyksen jälkeen, ajattelen: ainakin pystyin pelastamaan yhden! Se tekee minut iloiseksi. 

Myös sinä voit olla mukana tässä työssä antamalla joululahjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)