keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Rakkautta, elämää vai työtä -kyselyn tuloksia

Syyskuun aikana toteutettu verkkokysely Onko lähetys sinulle rakkautta, elämää vai työtä? tavoitti noin 60 vastaajaa.  

Valtaosa vastaajista piti lähetystä ennen muuta elämänä. Eräs vastaaja totesi: "Rakkauden olo vaihtelee tai ainakin tuntuu siltä, työtä tehdään aina ja kun vain voimia on, mutta elämään kuuluu kaikki vaiheet."  

Kolmasosaa vastaajista puhutteli eniten lähetys rakkauden ilmentymänä.  Eräs vastaaja totesi: "Lähetys on yksi Jumalan rakkauden ja lähimmäisenrakkauden ilmenemismuodoista." Kymmenes vastaajista koki lähetyksen olevan työtä. ”Työ on osa elämää ja sen kautta tuodaan rakkaus lähetystyössä niiden kohdalle, joille Jeesuksesta halutaan kertoa”, perusteli yksi vastaajista.
Vastaajien joukossa oli vähän tai muutamien vuosien varrelta Kylväjää tuntevia (20%), alle kymmenen vuotta (11 %) sekä jo yli kymmenen (21 %) tai kaksikymmentä vuotta mukana olleita (49  %). 

Puolet koki elävänsä lähetyselämää ja olevansa siinä aktiivisesti mukana. Motivaatio nousee Jumalan sanasta, rukouksesta, kristittyjen yhteydestä sekä lähettien kirjeistä ja tapaamisista. Jonkin verran lähetyselämässä mukana olevat (43 %) mainitsivat, että yhteys ja toiminta samansuuntaisista asioista kiinnostuneiden kanssa lisää innostusta. Muutama vastaajista (7 %) ei kokenut olevansa vielä mukana lähetyselämässä ja osa heistä oli valmis tarttumaan toimeen.    

Lähetin renkaaseen kuuluminen, esirukous, toisten rohkaisu mukaan työhön ja lähetystyön esillä pito oman elämän keskellä ovat monelle luontevia tapoja elää lähetystä todeksi. Kiinnostusta oli lähetystyöhön lähtemiseen, kotiseurojen järjestämiseen sekä palvelemiseen sanan opettajana ja julistajana. Myös yksilöidyt palvelutehtävät kiinnostivat. 


Kylväjän toivottiin kertovan lähetystyöstä jokaisen kristityn ja koko seurakunnan vastuutehtävänä, ei vain tehtävään erikoistuneiden järjestöjen tehtävänä. Kylväjän toivottiin tarjoavan mahdollisuuksia aktioon tai lyhytaikaiseen lähetystyöhön nuorten ohella myös aikuisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)