maanantai 19. joulukuuta 2016

Tietämättömyys aiheuttaa vaaraa odottaville äideille Bangladeshissa

Terveyshankkeen työntekijä Gones Murmu kertoo, minkälaisia ongelmia perinteiset synnytyskäytännöt aiheuttavat naisille Bangladeshin maaseudulla:

Kun kouluttamattomat, perinteiset kyläkätilöt, jotka ovat perineet työnsä useimmiten joltain sukulaiselta, auttavat synnytyksissä, monet naiset kuolevat synnytyksen aikana tai saavat suuria repeytymiä tai fistuloita. Tietämättömyyden takia he myös saattavat saada diabeteksen raskauden aikana tai syödä liian vähän raskauden aikana. 

Maaseudun naiset eivät yleensä tule raskaudenaikaisiin tarkistuksiin eivätkä hae tärkeitä rokotuksia itselleen. Maaseudulla on edelleen todella vaikea saada raskaudenaikaista hoitoa, noin 80 % hankealueen raskaana olevista naisista ei pääse tarkastuksiin raskauden aikana. Virallisesti koko maassa 58 % kaikista raskaana olevista naisista ei saa asiantuntevaa apua. Hankealueellamme meidän järjestömme on ainoa taho, joka tarjoaa tällaista hoitoa. Meidän lisäksemme valtiolla on joitakin paikkoja, mutta niiden taso on todella alhainen ja ne ovat niin harvassa, että monille matka sinne on liian pitkä. 

On tärkeää, että perhe on tehnyt suunnitelmat ennen synnytystä, jotta rahat riittävät matkoihin ja muihin kuluihin. On myös tärkeää, että veriryhmä tarkistetaan ja löydetään sopiva verenluovuttaja suvusta ennen synnytystä.

Raskaana olevia naisia neuvotaan synnyttämään turvallisessa yksikössä tai ainakin niin että paikalla olisi koulutettu synnytysavustaja. Tämä kaikki tehdään sen takia, että äidin ja lapsen henki säilyisi.

Myös sinä voit olla mukana tässä työssä antamalla joululahjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)