perjantai 3. maaliskuuta 2017

Ruokatermoksia ja eväsrasioita

Lähettiperheen arkea Kaukasiassa:

Kello herättää aamulla klo 6.45. Seuraavan puolentoista tunnin aikana pitää saada 5 ihmistä pestyä, kammattua, puettua, syötettyä ja varustettua ovesta ulos. Koulukirjat kerätään reppuun ja palautettavia kirjastokirjoja etsitään ympäri taloa. Toisten syödessä aamupalaa isä pakkaa koko perheelle eväät mukaan. Mikro piippaa vähän väliä kun edellisen päivän ruoantähteet lämmitetään mikrossa ja laitetaan ruokatermoksiin koulupäivää varten. Spagettia ja jauhelihakastiketta. Omat haarukat ja lusikat mukaan talouspaperiin käärittynä. Vesipulloja saa aamuisin täyttää viisi kappaletta, lapsille ja aikuisille jokaiselle omansa. Koulussa ei ole kouluruokailua, eikä hanavettä voi juoda, joten oppilaat tuovat omat eväät ja juomat. Jos mitään ruokaa ei ole, termariin kipataan pikanuudeleita ja kuumaa vettä päälle.

Koulupäivä kestää aamuyhdeksästä kolmeen iltapäivällä ja päivän aikana on kaksi välituntia. Ensimmäisellä tauolla aamupäivällä syödään välipala. Suomalaisten eväsrasioihin pakataan keksejä, suolatikkuja, hedelmiä, ja joskus harvoin pullaa. Olemme amerikkalaistuneet, mekin ostamme nykyisin myslipatukoita, mutta sipsejä ei ole sentään välipalaksi hankittu, jälkikasvun vaatimuksista huolimatta. Tietynlaiset vesipullot ovat koululaisten keskuudessa statusseikka.

Puolenpäivän aikaan koittaa puolen tunnin lounastauko. Amerikkalaiset luokkakaverit syövät maapähkinävoileipiä ja kurkkutikkuja, korealaisilla on joko ruokatermos täynnä riisiä tai rasiallinen siististi riviin pakattuja, merilevään käärittyjä sushi-rullia. Suomalaiset pistelevät lämmintä spagettia ja jauhelikastiketta, pottumuusia tai makaronilaatikkoa. Kymmenen minuuttia on pakko istua ja syödä, sen jälkeen pääsee leikkimään!

Iltaisin tiskipöydälle kerääntyy epämääräinen kasa ruokatermareita, vesipulloja ja eväsrasioita. Ei muuta kuin tiskaamaan ja seuraavana päivänä sama ralli uudestaan!


Lue lisää perheenä lähetystyöhön lähtemisestä helmikuun Kylväjä-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)