sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Enkhbayar luotsaa kuurojen urheiluhanketta Ulaanbaatarissa

Mongoliassa Ulaanbaatarissa on alkamaisillaan uusi FLOM in Mongolian kehitysyhteistyöhanke. Kuurojen urheiluhanke ei ole ensimmäinen FLOMin hankkeista, jossa urheilu on isossa roolissa ihmisten tavoittamisen ja yhteen tuomisen välineenä.
Enkhbayar Janchivnyambuu toimii Mongolian kuurojen urheilukomitean presidenttinä ja FLOM-M:n kuurojen urheiluhankkeen johtajana.

Kuka olet?
– Nimeni on Enkhbayar Janchivnyambuu. Olen toiminut Mongolian kuurojen urheilukomitean presidenttinä vuodesta 2013. Vastaan FLOM-M:n kanssa yhteistyössä toteutettavan kuurojen urheiluhankkeen kokonaistoiminnasta.

Mikä on kuurojen urheiluhankkeen tavoite?
– Pian alkava kuurojen urheiluhanke on lyhytaikainen valmennus- ja harjoitteluprojekti, joka tukee kuuroja ihmisiä ja kannustaa heitä osallistumaan kuurojen urheilutoimintaan. Tavoitteenamme on tavoittaa 150 kuuroa ihmistä.

Mitä hankkeen parissa tulee tapahtumaan?
– Hanke toteutetaan vuoden 2017 kesäkuusta vuoden loppuun. Järjestämme kaksi koko päivän työpajaa ja neljä pidempää seminaaria kuurojen urheilutilaisuuksissa.

Keitä hankkeen avulla tavoitetaan?
– Kuurojen urheiluhankkeen avulla pyritään tavoittamaan kuuroja urheilijoita, valmentajia ja vapaaehtoisia aktiiveja. Samoin yritämme tuoda yhteen henkilöitä, jotka jo työskentelevät valtakunnallisissa kuurojen urheiluorganisaatioissa. Tietenkin keskitymme myös tavoittamaan uusia ihmisiä kuurojen yhteisöistä.

Ketkä hyötyvät projektista?
– Projekti ei tarjoa aktiviteetteja ainoastaan järjestöni toiminnassa jo mukana oleville, vaan niille kuuroille, joille urheilutoiminta ei ole vielä tuttua. Haluamme kouluttaa uusia kuuroja valmentajiksi, urheilutoimijoiksi ja vapaaehtoisiksi, jotta järjestömme toiminta voisi jatkua tehokkaasti myös tulevaisuudessa. Kasvava jäsenmäärä auttaa meitä organisaationa tekemään hyvää työtä kuurojen parissa niin Ulaanbaatarissa kuin muuallakin Mongoliassa. Jäsenmäärä on merkityksellinen sen vuoksi, että se auttaa levittämään tietoa kuurojen urheilutoiminnasta tavallisen väestön joukossa ja lisää järjestömme kannatusta.
– Yksi tärkeä projektimme tavoite on kouluttaa valmentajia ja vapaaehtoisia, jotka ovat hyviä esimerkkejä ja roolimalleja etenkin nuorille kuuroille. Haluamme antaa kuuroille mahdollisuuksia ja itsevarmuutta osallistua yhteiskunnan toimintaan. Tämän lisäksi haluamme tarjota koulutusta kuurojen urheilusta myös tavallisille valmentajille ja urheilujohtajille, jotta kuurojen asema paranisi Mongoliassa.

Miksi tämä urheiluhanke on mielestäsi tärkeä?

– Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että hanke ei olisi tärkeä. Hanke mahdollistaa sen, että järjestömme jäsenet oppivat yhteistyötaitoja ja rakentavat vahvaa yhteistyöhön perustuvaa kulttuuria. Projekti vahvistaa järjestöämme ja avaa yhteistyömahdollisuuksia muiden järjestöjen kanssa. FLOM-M:n taloudellisen tuen avulla voimme siirtyä eteenpäin strategiassamme ja auttaa mongolialaisia kuuroja heidän kasvussaan ja itsetunnon kohoamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)