lauantai 1. heinäkuuta 2017

Leiri-isonen on vastuullisella paikalla

15-vuotias Aatos Kärki on kokenut leiriläinen, ja tänä kesänä hän on ollut ensimmäistä kertaa isosena Opkon Ruttureppu-leirillä Enä-Sepän leirikeskuksessa Vihdissä. Kylväjä toi leirin ohjelmaan lähetyskasvatusta."Olen ollut leireillä mukana vuodesta 2011 lähtien. Jonkin verran yli 20 leiriä on jo takana. Tämä on aikalailla eka kerta isosena", Aatos kertoo.

"Mun tehtäviin kuuluu ohjata nuorempia, ja olla tukena, kun käsitellään hengellisiä asioita. Olen myös leikinohjaaja ja ylipäätään sellainen isoveli", nuorimies listaa.


Leirillä riittää vipinää, ja joskus isosenkin voimat meinaavat olla koetuksella.

"On ollut yllättävän vaikeaa saada lasten järkyttävän kova kilpailuhenkisyys kanavoitua", hän huokaa.

Aatoksen mielestä kivointa leirillä on ollut Jumalan läsnäolo ja johdatus. Hän paljastaa olevansa todellinen leirikonkari, sillä Opkon leirien lisäksi hän on isosena myös Tuusulan, Keravan ja Järvenpään seurakuntien yhteisellä kehitysvammaisten erityisrippileirillä.

"Minulla on siellä oma ohjattava, ja mun tehtävä on olla 24/7 hänen rinnallaan ja tukena."

Aatokselle lähetystyö on yksi kiinnostuksen kohteista. Hän valitsikin iltapäivän kanavista syventävän lähetyspajan, jossa tutustuttiin Kylväjän lähetystyöhön ja rukoiltiin lähettien puolesta.

"Taas kerran oli hienoa saada uusia tietoja ja laajentaa omaa ajatusmaailmaa. Uusista kulttuureista tiedon saaminen on aina omanlaistansa herkkua", Aatos on hyvillään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)