tiistai 11. heinäkuuta 2017

Pyhäkoulua JapanissaJohanna Perendi Japanista kirjoittaa:

Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse.
Mark. 10:15

Seurakuntamme pyhäkoulutoiminta on ollut viime vuosina varsin heikoissa kantimissa. Osittain siksi, että lapsia ei ole juurikaan ollut, mutta myös siksi, että kukaan ei oikein ole ottanut asiakseen sitä kunnolla järjestää. Niin on hukattu monta tilaisuutta, kun joku lapsi satunnaisesti on kirkkoon tullut, eikä silloin olekaan ollut mitään toimintaa lapsille.

Päätin tarttua tähän tilanteeseen keskusteltuani asiasta pastori Tsukudan kanssa. Kyselin muilta läheteiltä vinkkejä ja hankin materiaaleja, joiden avulla pyhäkoulun vetäminen on melko helppoa. Selkeät kuvat ja valmiit Raamatun kertomukset lapsille ymmärrettävällä tavalla ja joitakin tehtäviä ym. riittävät aluksi oikein hyvin.

Lähtökohta on, että pyhäkoulu pidetään joka viikko. Niin lapset tietävät, että pyhäkoulu on joka kerta, vaikka paikalla ei olisi kuin yksi lapsi. Tavoitteena on, että pyhäkoulun vetäminen ei ole minun varassani, vaan että halukkaat seurakuntalaiset opettaisivat myös.

Viime sunnuntaina 8-vuotiaalla Y-chanilla oli tosi hyviä kysymyksiä, kun käsittelimme syntiinlankeemusta: ”Miksi se käärme petti ihmiset?” ”Miksi ne ihmiset uskoivat sitä käärmettä?” ”Miksi he söivät sen hedelmän?” ”Miksi Jumala ajoi ne ihmiset pois paratiisista?” ”Mitähän sitten tapahtui?” Tuntuu hienolta, kun yksikin lapsi saa kuulla evankeliumin rakastavasta Jumalasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)