maanantai 9. lokakuuta 2017

Baasanbat: "Seurakuntakoulussa opimme, miten todistaa Jeesuksesta paimentolaisille"

Baska ja hänen perheensä.
Baasanbat on 37-vuotias mongolialainen mies. Hän asuu vaimonsa Odkon ja viiden tyttärensä kanssa Bulganin sumissa. Hän vastaanotti Jeesuksen vuonna 1998. Hän on Love News -seurakunnan jäsen Arhangain provinssin pääkaupungissa. 

Baasanbat perusti uuden seurakunnan Bulganin kylään keväällä 2016. Bulgan sijaitsee vuoristossa 45 kilometrin päässä provinssin pääkaupungista ja 500 kilometrin päässä Ulaanbaatarista, Mongolian pääkaupungista. Useimmat siellä ovat säilyttäneet paimentolaiselämäntyylin ja saavat elantonsa paimentamalla jakkeja.  

Ennen vuotta 2016 alueella ei ollut vielä julistettu evankeliumia eikä perustettu yhtään kristillistä seurakuntaa. Marlonin avulla, joka osti alueelta kirkkorakennuksen, sinne kuitenkin syntyi seurakunta. Baasanbat palvelee seurakunnan johtajana alueella. Baasanbat kertoo Jeesuksesta Bulganin kylässä.
Baasanbat kertoo: 
- Odotan innoissani Raamatun opiskelua paimentolaisten seurakuntakoulussa, joka on aloitettu Arhangaissa. Pidän koulutuksesta, koska se järjestetään lähellä minua, eikä minun siksi tarvitse matkustaa pitkälle päästäkseni koulutukseen. Minun ei myöskään tarvitse jättää palvelutehtävääni kovin pitkäksi aikaa. 

Kyseessä on ensimmäinen raamattukoulu Mongolian länsiosissa ja Arhangain provinssissa.
- Koulutus eroaa muista raamattukouluista opetuksensa puolesta: siellä opetetaan, miten todistaa Kristuksesta paimentolaisille ja miten toimia heidän keskuudessaan. Me kenttätyöntekijät jaamme omaa osaamistamme toisillemme. Koulu tarjoaa raamattuopetuksen lisäksi myös muunlaista koulutusta, jossa käsitellään esim. mikroyrittäjyyttä ja maataloustyötä, joten opimme monenlaista uutta, Baasanbat sanoo.

Seurakuntakoulun jälkeen opiskelijoilla on mahdollisuus harjoitella oppimaansa paikallisissa jurttaseurakunnissa.
- Koulutus on antanut minulle paljon uutta tietoa ja rohkaissut minua soveltamaan sitä käytännössä. Myös Bulganin uskovaiset hyötyvät koulutuksestani. Se auttaa minua myös tekemään ihmisistä opetuslapsia. Bulganin seurakunnassa käy noin 15 aikuista ja 20 lasta. Kaikki ovat paimentolaisia.


Lue lisää Kylväjän raamattutyöstä ja osallistu Annoit minulle elämän -keräykseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)