perjantai 20. lokakuuta 2017

Suuntana Siperia

Siperiaan lähtöä suunnitteleva lähetyskurssilainen kirjoittaa:

Olen aloittanut opiskelijana Suomen Raamattuopistolla, Kauniaisissa, Kylväjän lähetystyön kurssilla. Suuntani on Itä-Siperia, Burjatia, mutta tällä hetkellä keskityn opintoihini Kylväjän kurssilla. Ympäristöni on Kauniaisten kaunis pitäjä ja tässäpä olenkin onnekas, sillä hoitajalle niin tutut sairaalan pitkät valkoiset käytävät ja vaativat potilasovet ovat vaihtuneet melkeinpä Anni Swanin tyttösatujen päivävarjojen alla kuljettaviin viheralueisiin vaihtuvine mäkineen, laaksoineen ja valkoisine taloineen. Ympäristö on niin suopea ja vastaanottava, ja opiston tulo-aula kutsuu opiskelemaan! Täällä oppiminen onnistuu.

Nyt on takana jo kuukausi opistolla ja elämä on asettunut uomiinsa. Olen sopeutunut opisto-elämään hyvin. Vaikka vanha tuttu ympäristö vaihtui, se odottamaton vieras, epäilys kavala omaa lähetyskutsua kohtaan, joka jo oli hiipiä sisään, se on kertakaikkiaan saanut jäädä ja tilalle on tullut tuttuus ja varmuus asioista. Jokin sama ajatus, rukous ja elämisen suunta on johdattanut minut yhteen tähän paikkaan niin monen muun kanssa.

Jokin tällainen ajatus huokuu opiston olemuksesta. Jo niin moni ihminen ennen minua on ollut täällä hakemassa suuntaa ja paikkaa lähetyskutsussa. Ja jo niin moni ennen minua on opetellut askeltamaan näitä samoja portaita vakavia ja orastavia mietteitä sydämessään. Suuresti iloa tuottaa se asia, että minulla on yhteinen suunta ja yhteinen tavoite, en ole ollenkaan yksin. Sydämeni on monesti täyttänyt riemu ja ilo lastenlaulun sanoin:

Me tahdomme nähdä Jeesuksen 
askel askeleelta käymme, maata haltuun otamme
rukous on aseenamme, sortuu muurit edessämme
alas alas alas..

No tässä vaiheessa maan haltuun ottaminen on ollut lähinnä toisiin opiskelijoihin tutustumista ja omien kasvunpaikkojen kohtaamista, ja paikoin jopa avointa peilaamista, mutta on ollut niin mielenkiintoista nähdä yhtä aikaa niin monta sisarta ja veljeä, jotka rakastavat lähetystyötä ja joiden sydämissä palaa lähetyskutsu.

Täytyy myöntää, että ennen vain orastaneet haaveet ovat jo kuin lippuna kaiken yllä. Voin jo nähdä sen, mitä tavoittelen, voin jo nähdä miten pilvet kuroutuvat kiinni toisiinsa, maa saa muodon, puu ilmaantuu kuvaan ja ihmiset, kuin Jumalan ihmeellinen luomistyö – niin myös omat kauan odotetut haaveet ja toiveet rakentuvat pienen lapsen lailla – kauan kaivattuna ja kauan odotettuna, ei melkeinpä voi muuta kuin luoda katse ylös ja kiittää taivaan Isää uskollisuudesta. Hän todella on kantanut, johdattanut ja muuttanut asioita niin, että on mahdollista tarttua kiinni lähetyskutsuun ja tahdon, että kerran Taivaan Isän käsi ottaa kiinni niin monen pienen lapsen käteen, niin että he saavat iloita, pienen siskontyttöni sanoin voittaessaan vanhemmat sisaruksensa muistipelissä: ”Minä olen mestari, minä olen mestari”, todella, voimme kaikki sanoa, jotka katsomme Jeesusta, me olemme mestareita Mestarin seurassa. Taivaan Isä osaa luoda parhaimman elämän.

Ja vaikka tuntuu niin hyvältä elää juuri tätä hetkeä, enhän olisi aito lähettikandi, jos ei sisimmissäni jo näkyisi tuleva maa, tuleva kutsu ja tulevat ihmiset. Ja olenhan minä huomannut tuon katseen, myös sisarteni silmissä. Lähetyskutsu saa ihmisen elämään. Tavoittelemme Jeesusta, lasten sanoin, me todella haluamme nähdä Jeesuksen ja me haluamme nähdä toisen ihmisen. Olenkin jo raottanut ovea; olen avannut muutaman ystäväkirjeen Itä-Siperiasta! Lähettien kirjeissä vilahtavat niin monet ihmiset ja asiat, on aroa ja tundraa ja Siperian seurakunnan kastejuhlan kaunis Valja-tyttö, buljaa juhla-lounaalla, ja venäläisessä ikea-tyyliin varustetussa asunnossa elämänsä ensimmäisiä kasvuvuosiaan aloittelevat lapset! Oi, kaikkea tätä minäkin haluan!                                           

Mutta kaikkien omien haaveiden keskellä, olenko jo unohtanut mikä on tärkeintä? Pysyä sanoman äärellä.

Sanoma ristiinnaulitusta Jeesuksesta, veljestä, ystävästä ja Vapahtajasta. Tämä ilo Vapahtajan läsnäolosta saa todella harmaankin päivän säteilemään iloa ja toivoa. Olen todella saanut nauttia Jumalan hyvyyttä toisten ihmisten vieraanvaraisuuden ja yltäkylläisen ystävyyden kautta. Tuntuu todella hyvältä nähdä, miten elämä on toisia kuljettanut ja miten oma elämä asettuu toisten ihmisten ajatuksiin, kun sen sanoina laskee ulos ja uskaltaa luovuttaa pois. Opisto ja sen ihmiset ovat jo tulleet rakkaiksi. Voin sanoa, että luulin lähtiessäni, että hyvästelen elämäni, suljen ovet ja luovutan haaveeni, kuin kotini avaimen vieraalle, mutta todella olen saanut nähdä, että Kristuksen kanssa kulkiessani, todella aukaisin oven elämälle ja ihmisille – luopuessani sanoinkin tervetuloa elämä! Tervetuloa ihmiset! Matto on tampattu, verhot ovat ikkunoissa, talon sisälle voi jo astua, Jeesus paras ystävämme on täällä. Tämä pieni opistohuone, tämä pieneksi kurottu elämä, onkin yhtäkkiä niin monen ihmisen koti. 

Voisi sittenkin kysyä, oliko Isäni sittenkin oikeassa, sanoessaan: ” Minä tunnen lampaani, kokoan heidät ja he tuntevat minun ääneni.” Täällä opistolla voi todella kuulla Hyvän Paimenen äänen. 

On mukava kuulla, mitä asioita Herramme Jeesus on kunkin sydämelle laittanut. On monia tärkeitä töitä, mutta niin kuin pappimme joka torstaisessa ehtoollishartaudessa saarnasi, vain yksi on tärkein, kuulla hyvää sanomaa Jeesuksesta, ottaa se sana vastaan ja antaa sen kasvaa.

Tärkeitä ovat myös yhteiset
taukohetket opiskelujen lomassa.
Jottei lähetin raskas kutsu unohtuisi,
opisto tarjoaa myös tervettä
arkirealismia lähetille. Työntäyteinen
arki pitää lähellä Jeesusta ja lähellä
ihmistä.Kylväjä tekee kristillistä työtä siellä, missä on vähän tai ei lainkaan kristittyjä. Jos haluat lähteä mukaan matkalle Burjatian alaville aroille viemään ilosanomaa Jeesuksesta, tule mukaan, rakennetaan yhdessä kutsua eteenpäin, täällä Suomessa ja Itä-Siperian Burjatiassa. Tehdään yhdessä työtä tunnetuksi! 

Voit liittyä lähettirenkaaseen ottamalla yhteyttä Kylväjän toimistolle osoitteenmuutokset@kylvaja.fi ja 09 2532 5400.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)