tiistai 7. marraskuuta 2017

Epävarma armo

Uskonpuhdistuksen juhlavuoden pienjulkaisuumme Armosta lähetystyössä on koottu kertomuksia ja kokemuksia armosta ja armon vieraudesta Kylväjän työalueilta. Armon tarvitsijan paikalla ovat yhtä lailla paikalliset kuin lähetystyöntekijätkin. Tilaa Armosta lähetystyössä Pala maailmalta -verkkokaupasta 2 euron hintaan.Teemme työtä maassa, jossa armo on epävarmaa. Paikalliset voivat korkeintaan toivoa, että heidän Jumalansa armahtaisi heitä, mutta varmoja he eivät voi olla. Pahoja tekoja pitää kompensoida hyvillä eikä rukousaikoja sovi missata. Armon epävarmuudessa omia virheitä ei voi myöntää, vaan mieluummin valehdellaan. Koska ongelmista ei voi puhua ääneen, niitä on hankala ratkaista. Kissaa ei koskaan saada pöydälle. 

 Täällä asuessa tarvitsee vahvan sisäisen elämän jaksaakseen ulkoisen paineen ja armottomuuden keskellä. Työ on vaikeaa, olosuhteet karut, resurssit niukat, välineet huonot eikä kukaan auta, kun tulee tukala tilanne. Päätökset pitää tehdä nopeasti. Virheitä sattuu.  

Armoton suhtautuminen meitä kohtaan johtaa siihen, että kiistat hävitään, seuraukset kärsitään, väistetään sivuun ja siirrytään muualle, jossa edes jollain tavalla tullaan hyväksytyiksi ja työntekoamme suvaitaan. 

Mielessäni on usein soinut vanha hengellinen laulu: ”Nobody knows the trouble I see, nobody knows but Jesus.” Kanssaihmiset eivät tunne vaikeuksiani eivätkä voi olla armollisia. Jeesus Kristus tuntee nämä vaikeudet. Hän tuntee tilanteeni, olosuhteet ja vähäiset resurssit. Vapahtajani tuntee minut ja vilpittömän pyrkimykseni hyvään, mutta myös luonteeni heikkoudet. Vain Hän on täydellisesti armollinen. Tiedän, että Hänen armonsa riittää, se on varmaa.  

Kristuksen varmassa armossa roikkuen jaksan jatkaa ja saan armahtaa itseäni, vaikka kukaan muu ei armahtaisi.  


”Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme.” (Hepr. 4:16) 

Lähetystyöntekijät, Itä-Afrikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)