maanantai 1. tammikuuta 2018

10 tienviittaa uuteen vuoteen

Tienviittoja. Kuva: Pixabay, GregMontani
1.
Rakkaus ohjatkoon elämäänne. (Ef. 5:2)
Jumala on ensin rakastanut meitä antamalla ainoan Poikansa kuolla puolestamme. Rakastamalla lähimmäisiämme kiitämme Jumalaa.

2.
Iloitkaa Herrassa! (Fil. 3:1)
Itseämme katselemalla ilon aiheet loppuvat lyhyeen.  Onkin käännettävä katse Herraan Jeesukseen. Hänessä meillä on pysyvä ilo.

3.
Antakaa anteeksi toisillenne. (Kol. 3:13).
Anteeksianto vapauttaa niin anteeksi antajaa kuin sitä jolle annetaan anteeksi.  Vapauden ilmapiiri vetää muitakin puoleensa.

4.
Älkää juosko rahan perässä. (Hepr. 13:8)
Raha lupaa onnea, menestystä ja loppumatonta iloa. Sitä sillä ei ole kuitenkaan valtaa antaa. Jumala on luvannut: ”Minä en sinua jätä.” Hän ei petä.

5.
Kiittäkää Herraa! (Room. 15:11)
Elämässämme ei ole itsestäänselvyyksiä. Jumalan lahjaa on sekin, että elämme.  Kiitoksen aiheita on enemmän kuin osaamme ajatellakaan. 

6.
Pysykää kiinni hyvässä. (Room. 12:9)
Kiusaus turvautua tämän maailman keinoihin on jatkuvasti läsnä. Jumalan tahdon etsiminen suurimmankin kiusauksen keskellä todistaa rakkaudestamme Herraan Jeesukseen.

7.
Älä unohda laupeutta. (Sananl. 3:3)
Kiireen keskellä omat asiat tuntuvat tärkeimmiltä, lähimmäisen tarpeita ei ehdi ajatella. Kiirettämme ei Jumala tarvitse, mutta kylläkin lähimmäinen auttavaa kättämme.

8.
Rohkaiskaa toinen toistanne. (Hepr. 3:12)
Ihminen ei voi lausua itselleen rohkaisun sanaa. Tarvitaan toinen ihminen rohkaisijaksi. Oikeaan aikaa lausuttu sana kantaa pitkään.

9.
Älkää eksykö. (Jaak. 1:16)
Erityisesti viimeisinä aikoina maailma täyttyy vääristä opeista ja opettajista, jotka eivät Jumalan sanaa kunnioita. Yksinkertainen pitäytyminen Herraan Jeesukseen syntisen ainoana toivona on parasta lääkettä harhoja vastaan.

10.
Rukoilkaa lakkaamatta. (1. Tess. 5:17)
Mieli täyttyy usein aamusta alkaen uutistulvasta, maailman tuskasta, lähimmäisten kovista kohtaloista ja omista murheista. Mitä sille kaikelle voi tehdä? Sen kaiken voi tuoda Herran eteen. Huokauskin on rukousta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)