tiistai 16. tammikuuta 2018

Kaksi AlekseitaMeillä on ollut tapana käydä joulun ja pääsiäisen aikaan näyttämässä kristillisiä elokuvia alkoholistikodissa täällä Jakutskissa. Näiltä käynneiltä muistan elävästi muutaman kohtaamisen kahden nuoren miehen kanssa.


Kerran elokuvanäytöksen jälkeen eräs mies, Aleksei, tuli meidän luoksemme ja pyysi esirukousta. Hän oli äskettäin tullut kodille hoitoon ja entinen elämä painoi häntä raskaasti. Myös arkipäivän asiat olivat sellaisella mallilla, että ulospääsyä sotkusta ei näkynyt. Muistan ajatelleeni, miten tällainen sotku ylipäätään voidaan selvittää. Minua vaivasi epäuskokin, koska inhimillisesti katsoen ongelmia oli liikaa.


Alekseista kuitenkin oikein paistoi usko siihen, että kun kerran Jumala on pelastanut hänet ja tuonut hänet kristilliseen hoitokotiin, niin muutkin asiat korjaantuvat. Rukoilimme ja pyysimme Herralta apua tilanteeseen.


Ei mennyt monta viikkoa niin tapasin tämän miehen helluntaiseurakunnassa. Ihmettelin, kun hän oli niin iloinen ja tuli heti tervehtimään. Pian selvisi, että Jumala oli kuullut rukoukset ja Aleksein asioihin olikin saatu apua ylhäältä ihmeellisellä tavalla. Myöhemminkin, kun näin Aleksein, hän oli aina täynnä kiitosta siitä, että Jumala oli kääntänyt ongelmat kiitosaiheiksi.


Aina ei valitettavasti käy näin hyvin. Muistan myös toisen miehen, Aleksei hänkin, johon tutustuin. Hän oli hyvin pidetty nuori mies alkoholistikodissa, hän oli raitistunut ja uskon kipinäkin oli syntynyt. Aina kun tarvittiin apua, hän oli paikalla.  Ei mennyt kuitenkaan kauan, niin kuulin, että hän oli palannut entiseen elämäntyyliinsä. Kerran tänä syksynä näimme hänet täällä Jakutskissa istumassa kavereittensa kanssa puistopenkillä. Hän muisti minut hyvin, mutta viina oli tehnyt tehtävänsä hänessä. Ostimme heille vähän ruokaa ja kehotimme Alekseita palaamaan alkoholistikotiin. Tällä hetkellä en tiedä, missä hän on ja miten hän selviää talven pakkasista. Voimme vain huokaista Jumalan puoleen, että molemmat Alekseit kerran olisivat perillä taivaan kodissa. Meillä on rukouksia kuuleva Jumala!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)