torstai 1. helmikuuta 2018

Haudattu unelma sittenkin todeksi

Olen Minna Aro, maahanmuuttajien ja kuurojen diakoniatyöntekijä Porista. Olen tehnyt jo pitkään  työtäni ja pitänyt siitä kovasti. Kuitenkin sisälläni on aina kytenyt pieni liekki lähetystyölle, vaikka jo monet kerrat olen ajatellut, että se ei minun kohdallani tule koskaan toteutumaan.Sain ajatuksen lähetystyöstä jo ekaluokkalaisena, kun koulussamme vieraili lähetystyöntekijä Afrikasta. Silloin muistan sanoneeni Jeesukselle, että tuota työtä haluan tehdä. Kirjoitin koulukavereitteni Ystävät-kirjoihin toiveammatiksi Lähetystyöntekijä. Kahdeksannella luokalla jäin tunnin jälkeen kysymään opinto-ohjaajalta, että miten voisin valmistua lähetystyöntekijäksi. Hän oli vähän hämääntynyt, mutta sanoi sitten, että ehkä ensin pitäisi opiskella jokin ammatti, vaikka sairaanhoitaja.

Elämä kuitenkin kuljetti ja löysin itseni lähetystyöntekijän sijaista postilähetystyön tekijänä. Eli olin postin jakajana 6 vuotta. Tosin eri jaksoissa, koska levottoman luonteeni vuoksi kävin aina välillä ulkomailla: puoli vuotta Israelissa, puoli vuotta Englannissa, vajaa vuosi Australiassa. Levottoman luonteeni olen todennäköisesti perinyt mummuni isältä, joka oli jo 1800-luvulla laivatimpurina merillä.

Nyt vihdoinkin monen, monen vuoden jälkeen jo haudattu kutsu ja unelma näyttävät kääntyvän todeksi. Laitoin hakupaperit Kylväjään ja minut hyväksyttiin lähetyskurssille syksyllä 2017. Nautin kurssista suunnattomasti: Opetus oli tasokasta ja hyvää, opettajat kivoja ja helposti lähestyttäviä, kurssilaisten kanssa oli mukavaa. Kaiken kaikkiaan koin, että nyt olen oikeassa paikassa, samoja asioita tärkeinä pitävien ihmisten parissa.

Tarkoituksena on syksyllä 2018 lähteä Mongoliaan kuurojentyöhön. Ajattelen, että työ Mongoliassa on monelta osin erilaista kuin Suomessa, mutta yhtäläistä on varmasti ihmisten kaipaus Jumalan luokse ja omien arkisten asioiden saaminen sujuviksi. Toivon, että Jeesuksen kanssa yhdessä tehtävä työ tuottaa tulosta ja löydämme paljon uusia ihmisiä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta, mutta ovat valmiita tutustumaan Häneen.

--
Liity Minnan renkaaseen ja tule mukaan elämään unelmaa todeksi. Ota yhteyttä nettisivujen kautta, osoitteenmuutokset@kylvaja.fi tai p. 09 2532 5400

Onko sinulla itselläsi samanlainen unelma? Ehkä nyt on aika ottaa askelia sen toteutumista kohti? Lue lisää www.kylvaja.fi/rekry ja hae syksyn 2018 lähetyskurssille 31.3.2018 mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)