tiistai 20. helmikuuta 2018

Nainen nimeltä Usha Etelä-Nepalista


Ennen kuin perheeni tuli uskoon, meillä oli paljon ongelmia. Minä ja mieheni kärsimme molemmat pahojen henkien hyökkäyksistä.

Perheellämme ei ollut tarpeeksi ruokaa, rahaa tai muita perusasioita. Saatana vei meiltä kaikki varamme hyökkäämällä meitä vastaan yhä uudestaan ja uudestaan, ja meidän täytyi käyttää siihen paljon resurssejamme. Asuimme yhdessä appeni ja anoppini kanssa. Välillämme on aina ollut paljon riitoja ja konflikteja. Pitkään aikaan meillä ei ollut rauhaa kodissamme eikä elämissämme. Oli liikaa sellaisia ikäviä asioita, joita emme kestäneet. Muutimme pois appivanhempieni luota omillemme, koska he syyttivät minua hyvin paljon. Meillä ei ollut rauhaa elämässämme.

Samaan aikaan, kun elämässämme oli tällaisia jännitteitä, kuulin erään ihmisen julistavan evankeliumia. Kuuntelin ja muutamat ihmiset rukoilivat puolestani. En silloin kuitenkaan ymmärtänyt siitä mitään.

Jonkin ajan päästä asiat vaikuttivat menevän normaalimpaan ja parempaan suuntaan, mutta sitten vaino alkoi uudestaan perheessämme. Samat ongelmat tulivat yhä uudestaan takaisin. Palasimme elämään, johon olimme aikaisemmin tottuneet. Meidän elämämme kylässä oli sellaista, koska emme ymmärtäneet Jeesuksen sanomaa.

Kun mieheni lähti töihin isoon kaupunkiin, monet pahat ihmiset ja henget nousivat häntä vastaan. Saatanan hyökkäykset häntä vastaan kaupungissa olivat niin voimakkaita, että hän melkein kuoli. Mutta Jumala säästi hänet ja toi hänet takaisin kylään. Hän sairastui. Veimme hänet lääkärille, joka tutki hänet ja otti laboratoriokokeita, muttei löytänyt mitään ongelmaa. Lääkäri sanoi, ettei mieheni ollut sairas. Emme tiedä, mitä hän sairasti. Saatana jatkoi hyökkäyksiään häntä vastaan. Yhä uudestaan ja uudestaan saatana hyökkäsi perhettäni vastaan. Eräänä päivänä saatana hyökkäsi kimppuuni, kun olin menossa pellolle, ja jäin yksin tajuttomana peltojen keskelle. Ongelmat vain lisääntyivät. Jatkuvasti joko minä tai mieheni oli hyökkäyksen kohteena. Olimme hyvin väsyneitä ja kadottaneet toivon elämässämme. Silloin siskoni sanoi minulle: “Mene Jeesuksen luo. Sinulle ei aiheudu mitään vahinkoa. Herra Jeesus ratkaisee ongelmasi.”

Mutta seuraavalla kerralla pahin tapahtui: poikani alkoi mennä huonoon kuntoon. Me veimme hänet lääkärille, joka totesi, että hänellä oli 0,5 millimetrin kokoinen kivi vatsassaan. Se kasvoi. Kuullessani tämän sydämeni pakahtui, koska meillä ei ollut rahaa hänen hoitoonsa. Olimme murtuneita. Mutta olin alkanut rukoilla: “Herra, olemme tehneet virheitä elämässämme. Olemme tajunneet, että olemme tehneet syntiä. Mikä on ollut suurin tekemämme virhe tai synti, sitä emme tiedä. Emme ymmärrä, mutta sinä tiedät ja näet kaiken. Kuinka kauan meidän täytyy olla yksin tässä syvässä kuopassa? Emme halua enää olla yksin, emme kestä enää enempää. Tapahtukoon sinun tahtosi.”

Sinä iltana yritimme järjestää rahaa poikamme hoitoon ja lähetin mieheni isänsä luo pyytämään rahaa. Silloin luoksemme tuli eräs nainen naapurustostamme, joka laittoi kätensä poikani vatsan päälle ja rukoili Jeesuksen nimeen. Seuraavana aamuna menimme sairaalaan poikani
toimenpidettä varten, mutta kivi ei ollut enää siellä. Ymmärsimme, että Jumala oli parantanut hänet.

Näin tulimme tuntemaan Herran Jeesuksen Jumalanamme. Nyt koko perheeni on tullut uskoon. Olemme vapaat saatanan vallasta ja hänen hyökkäyksiltään.

Jumala on siunannut meitä. Ennen meillä oli perheessämme hyvin vaikeaa, mutta nyt rauha on laskeutunut kotiimme. Aikaisemmin, silloinkin kun mieheni oli töissä, emme pystyneet säästämään rahaa, ja joka kuukausi meillä oli vaikeuksia hankkia perheellemme tarpeeksi ruokaa ja muita tarpeellisia asioita. Nyt Jumala on pitänyt huolen tarpeistamme. Tultuamme uskoon olemme saaneet rauhan, emmekä ole enää samassa tilanteessa kuin aikaisemmin. Tiedämme sen, koska olemme saaneet kokea sen elämässämme. Meillä ei ole enää riitoja kotona. Jumala on siunannut meitä runsaasti. Meillä on rauha ja olemme nyt todella onnellisia.

---------------------------------------------
Ushan perhe kuuluu maithili-nimiseen kansanryhmään ja he asuvat lähellä Janakpurin kaupunkia. Janakpur on erittäin tärkeä paikka hinduille ja se on myös merkittävä pyhiinvaelluskohde. Siellä sijaitsee yksi Nepalin suurimmista hindu-temppeleistä, Janaki Mandir. Temppeli on pyhitetty yhdelle hindulaisuuden tärkeimmistä jumalista, Sitalle, jonka uskotaan syntyneen juuri Janakpurissa.

Vielä noin kymmenen vuotta sitten maithilien parissa oli vain hyvin vähän kristittyjä, mutta nyt siellä on meneillään herätyksen aalto ja uusia ihmisiä tulee jatkuvasti uskoon. Maithili-kyliin on syntynyt paljon uusia seurakuntia ja paikalliset evankelistat toimivat myös aktiivisesti kylissä, joissa ei vielä ole kirkkoa. Maithili-pastori Pradip kertoo, että alueella on todella paljon pahojen henkien riivaamia ihmisiä. Kun hän vierailee eri paikoissa, hänen luokseen tuodaan usein tällaisia ihmisiä rukoiltavaksi.

Uuden testamentin käännös maithilinkielelle valmistui vuonna 2010 ja se on äänitettiin 2016. Ääniraamattu on ollut todella suosittu maithilien keskuudessa ja sitä voi kuunnella joko puhelimella (talletettuna mikro-SD kortille) tai auringonvalolla toimivalla pienellä MegaVoice –laitteella.

Teksti ja kuva: Kylväjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)