maanantai 19. maaliskuuta 2018

Kohti Kaukasiaa

Viime syksyllä lähetyskurssilla ollut, ensi syksynä Kaukasiaan suuntaava perhe kirjoittaa:


Olemme lähetyskandidaatteja. Kuulostaapa hienolta. Jos Jumala suo, olemme lähdössä syksyllä Kaukasiaan. Moni asia mietityttää. Mitä teemme asunnon kanssa? Kuinka lapset pärjäävät? Opimmekohan uuden kielen sujuvasti? Kerron vähän kuinka tähän on tultu.

Me olimme jo pitkään miettineet, mikä on meidän paikkamme lähetystyössä. Olimme miettineet, olemmeko lähettäjiä vai lähtijöitä. Tulemme uskovista perheistä. Kävimme lapsina tahoillamme erilaisissa lähetystilaisuuksissa perheidemme kanssa. Kuulimme lähetystyöntekijöiden kertomuksia työstään ja maista joissa nämä työskentelivät. Kummallakin kupli sisällä, että onpa lähetystyöntekijällä mielenkiintoinen ja monipuolinen työ. Meihin teki vaikutus lähetystyöntekijöiden rohkeus ja luottamus Taivaan Isään.

Toimin seurakunnassa osa-aikaisena lähetyssihteerinä diakonissan toimen ohella vuosina 2005 – 2007. Lähetyssihteerinä tutustuin moniin lähetteihin ja heidän arkeensa lähemmin ja aloin miettiä, että olisikohan meistäkin lähtijöiksi. Kävimme kymmenen vuotta sitten SLS:n esikoulutuskurssin ja esikoulutusharjoittelun Jerusalemissa. Tuolloin saimme kulkea lähetystyöntekijöiden mukana heidän reissuillaan ja seurata heidän elämäänsä muutenkin. Tuli ajatus, että lähetystyöntekijätkin ovat tavallisia ihmisiä. Jumala kutsuu tavallisia ihmisiä tavallisen elämän keskeltä kulkemaan Hänen edellä valmistamissaan teoissa Hänen kunniakseen, jotta mahdollisimman moni saisi kuulla Hyvän uutisen maailman Vapahtajasta.
Tuon esikouluharjoittelun jälkeen työt Suomessa ja perheenlisäys veivät ajan ja huomion mahdollisesta ajatuksesta lähetystyöhön lähtemisestä. Viime vuoden maaliskuussa pääsimme yllättäen käymään Kylväjän toimistolla. Kysyimme koulutuspäällikkö Pentti Marttilalta, olisikohan meille joskus paikkaa lähtijän roolissa lähetystyössä. Pentti kertoi, että jos viikon sisällä laitamme paperit, niin ehtisimme hakea syksyllä alkavalle kurssille. Laitoimme hakemukset ja meidät valittiin kurssille.

Lähetyskurssi kesti syyslukukauden. Asuimme ja opiskelimme Raamattuopistolla. Saimme tasokasta opetusta taitavilta Raamatun opettajilta ja monet lähetystyöntekijät tulivat kertomaan kokemuksistaan kentiltä. Kävimme monia mielenkiintoisia keskusteluja niin kurssitovereidemme kuin lähetystyöntekijöidenkin kanssa. Kaiken kaikkiaan opiskeluaika oli todella antoisa. Valmistuimme lähetyskurssilta joulun alla.
Nyt meillä on kevät aikaa valmistautua lähtöön. Olemme ottaneet tarvittavia rokotuksia ja miettineet mistä kaikista tavaroista voisimme luopua. Olemme saaneet nimikkoseurakuntia ja
järjestämme niiden kanssa vierailuja. Olemme saaneet myös monia lähettäjiä, joiden avulla lähteminen on mahdollista. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!


Lähde rukoillen Kaukasiaan suuntaavan lähettiperheen matkaan. Liity heidän renkaaseensa: liity.renkaaseen@kylvaja.fi.


Ps. Sama tilanne on nytkin, vielä on reilu viikko aikaa hakea ensi syksyn lähetyskurssille. Lue lisää www.kylvaja.fi/rekry.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)