perjantai 9. maaliskuuta 2018

Pimeyden varjon laaksossaTyöntekijämme Pohjois-Afrikasta kirjoittaa:

Tämä alkanut vuosi on ollut monelle lähellä ja kaukana vaellus pimeyden varjon laaksossa. Näen ympärilläni, ja itsessäni, paljon rikkinäisyyttä, kaipuuta, lohduttomuutta ja kipua. Syvän surun keskellä on vaikea löytää sanoja, on vaikea löytää toivoa tai lohdutusta. Kyynelten valuessa en voi muuta kuin olla toista lähellä ja sanoa, että olen täällä sinua varten. Sairauden tai kuoleman kohdatessa haluamme lohduttaa, muttemme löydä sanoja ja oikeastaan sanamme valuvat tyhjiin. Suurten kysymysten äärellä joudumme nöyrästi toteamaan, ettemme ymmärrä, emmekä löydä vastauksia tai ratkaisuja.

Työni, läheisten kohtaamisten ja oman kipuiluni kautta ymmärrän yhä selvemmin, etteivät omat voimani riitä, eivätkä niiden tarvitsekaan riittää. En pysty kantamaan itseäni, enkä muita. Voin vain paeta Isäni käsivarsille ja kertoa Hänelle läheisistäni. Tehtäväni on elää Hänen omanaan ja rakastaa lähimmäisiäni kulkemalla heidän vierellään. Tai, kuten laulussa lauletaan:

Laula ihmisille ilosta, laula surusta, laula väreistä maailman. Laula ihmisille sanoista, laula teoista yhden ainoan Jumalan. Laula heille saduista, laula sodista, laula kivikaduista. Laula sydämestäsi kaikki se, laula se niin kuin Herralle.

Katso silmillä itkevän, silmillä nauravan, katso silmillä kuolevan. Katso silmillä syntisen, silmillä rakkauden, joka voittaa kaiken sen. Katso silmillä voittajan, silmillä sokean, silmillä väliinputoajan, ja maalaa sydämestäsi kaikki se. Maalaa se niin kuin Herralle.

Kerro liikkeillä tanssijan: minä rakastan, minä välitän vieläkin. Kerro maailmassa näytelmän: minä ymmärrän, minä kutsun sielläkin. Puhu viivoilla taulussa, puhu ilmeillä, kuiskaa sanoilla laulussa. Tee sydämestäsi kaikki se. Tee se niin kuin Herralle.

Laula Ihmisille, J. Kekäle

Kuuntele tästä.


Liity Pohjois-Afrikan-työntekijämme renkaaseen! Ota yhteyttä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)