perjantai 16. maaliskuuta 2018

Rissaset mukaan Immanuel-kirkon arkeen


Hanna ja Juha-Pekka Rissanen Israelista kirjoittavat:

Viimeksi kuluneen kuukauden aikana on Tel Aviv-Jaffassa elinpiirissämme tapahtunut paljon monenlaista. Olemme solahtaneet sinänsä ihan hyvin suurkaupungin elämänmenoon. Säiden kannalta tulimme tänne sopivaan aikaan, koska vielä ei ole kovin kuumaa, on satanut ja sisällä on ollut vielä jopa hyvinkin koleaa. Muutto- ym. touhut ennen Israeliin tuloa olivat väsyttäneet meidät perusteellisesti, ja siksi olikin hyvä voida ottaa alku rauhallisesti työn kannalta. Olemme osallistuneet kuitenkin jo alusta lähtien Immanuel-kirkon seurakunnan säännölliseen toimintaan.
         Mukavana perehdytyksenä uuden kotikaupunkimme historiaan tämänkertaisessa alkuvaiheessa ovat toimineet paikalliset opastetut kävelyretket, jotka ovat suuntautuneet nyky-Tel Avivin alkusijoille ja vanhaan Jaffaan. On ollut mukava olla tekemisissä paikallisten asukkaiden kanssa heti alkuvaiheessa. Olemme toki tavanneet myös jo useita ystäviämme, jotka tunnemme aikaisemmilta Israelin-vuosiltamme.

Sapatti- ja sunnuntaijumalanpalvelukset, avoin kirkko -toiminta, keskiviikkoillan raamattupiiri, säännölliset rukoushetket ja konsertit muodostavat säännöllisen toiminnan kokonaisuuden. Raamattupiirin muutimme englanninkielisestä hepreankieliseksi työyhteisöön tulomme myötä. Osallistujat ovat hepreaa puhuvia Israelin kansalaisia. Johtava pastori, brittiläissyntyinen Bradley Long on jakanut meille mukavasti vastuuta raamattupiirin lisäksi. Hanna on hoitanut avoin kirkko -toimintaa, järjestellyt kirkon kirjahyllyjä, joilla on tarjolla ilmaisjakelukirjoja sekä Juha-Pekka johtanut puhetta työntekijäkokouksessa ja avustanut ja vetänyt jumalalanpalveluksia. Viime viikonloppuna jumalanpalveluksissa oli sellainen haastava tilanne, ettei meillä ollut ollenkaan vakituista urkuriamme oman konserttinsa takia. Musiikin vetäminen hoitui vapaaehtoisvoimin sekä Juha-Pekan ”säestäessä” viululla. Onneksi sunnuntain palveluksessa saimme säestysapua eräältä ruotsalaiselta vierailijalta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)