keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Pääsiäisjuhliin kutsumassa

Lähettimme Liedenpohjat Ukrainan Odessasta kirjoittivat pääsiäisen alla:
Alkuvuosi on mennyt vauhdikkaasti. Juutalaisten pääsiäinen alkaa jo olla ovella. Se on maalis-huhtikuun vaihteessa. Niinpä viime viikolla sain Jews for Jesus -viikkokokouksessa oman osuuteni kutsutraktaateista jaettavaksi. Osuuteni on tällä kertaa noin 10 000, kun väkeä on tavallista vähemmän. Kaikkiaan jaamme kutsutraktaatteja 80 000. Sää vain näyttää olevan lähipäivinä aika lailla huono. Siksi itsekin aloitin jo viime viikolla torstaina ja perjantaina niitä jakamaan. Ilma oli vielä mukavan keväinen. Torstaina oli paljon erityisesti juutalaisia liikkeellä. Olisivatkohan sitten lukeneet säätiedotuksesta, että kylmenevää oli luvassa. Jaoin siis kutsuja messiaanisten seurakuntien pääsiäisjuhliin. Kutsussa oli kolme ajankohtaa ja osoitetta pääsiäissederille:

1. pe 30.3. klo 18.30 messiaaninen Luvattu maa seurakunta (Katovskajan kaupunginosa)
2. la 31.3. klo 17.00 messiaaninen Uusi Jerusalem seurakunta (Tserjomushkin kaupunginosa)
3. su 1.4. klo 10.00 Uusi Jerusalem seurakunnan uusi jumalanpalvelus paikka Tsernomorkassa, joka on asuinkeskittymä jo hieman Odessan ulkopuolella (aloitettu viime syksynä)

Moni, erityisesti juutalainen, pysähtyi sen verran, että antoi yhteystietonsa. Pysähtyneille annoin messiaanisten seurakuntien kutsun lisäksi kutsun Jews for Jesus (Juutalaiset Jeesukselle) -sederiin eli pääsiäisaterialle ja kotiin luettavaksi 4-sivuisen Bsora Tova – Hyvä uutinen -lehden, jonka aiheena on: Miten tämä yö eroaa kaikista muista öistä? 

Lehdessä on selitykset ja kappaleet seuraavista aiheista:

- Miksi käärimme kolme matsanpalaa yhteen liinaan?
- Miksi sederillä murretaan juuri keskimmäinen kolmesta matsan palasta?
- Missä on pääsiäislampaamme tai pääsiäisuhrimme nykyään?
- Seder, miten sitä juhlivat Jeesus ja hänen opetuslapsensa?
- Jeesus pääsiäislampaana
- Jerusalemin temppelin uhrikäytännön loppuminen
- Afikomen seremonia (keskimmäinen matsanpala taitetaan kahtia, kääritään liinaan, piilotetaan ja otetaan taas myöhemmin esille).

Myös yksi juutalaisen kulttuurikeskuksen eläkkeellä oleva organisaattori pysähtyi juttelemaan kanssani. Ensi kerran keskustelin hänen kanssaan bussimatkan aikana muutama vuosi sitten, kun olin matkalla keskustaan. Sittemmin olen törmännyt häneen useasti. Voitte rukoilla kaikkien tapaamieni juutalaisten puolesta, että Jumala vetäisi heitä puoleensa, niin että he kääntyisivät juutalaisen Messiaan, Jeesuksen, puoleen, ja että heillä olisi halu ja mahdollisuus tulla mukaan pääsiäisjuhliin.
Tänä vuonna päätimme järjestää Jews for Jesus (Juutalaiset Jeesukselle) -sederin perjantaina 30.3. klo 17 Keskushotellin salissa. Hotellin ja salin sijainti Odessan keskustassa on todella hyvä. Itse hotelli on neuvostoaikainen ja jo parhaat päivänsä nähnyt, mutta ihan asiallinen. Samassa salissa pidetään Jews for Jesus -sapattikokous joka perjantai. Kutsumme sederiin uusia juutalaisia, jotka joskus ovat yhteystietonsa kadulla antaneet. Toivomme ja rukoilemme että mukaan tulisi uusia, ja että ainakin osa heistä voisi alkaa käymään sapateissa säännöllisesti kuulemassa Jumalan Sanaa. Igor ja Galina ovat matkoilla, joten olen juhlasta kokonaisvastuussa. Itse sederin vetävät Gennadij ja Larissa.

Tähän perjantain sederiin emme tilan vuoksi jakaneet kutsuja avoimesti kadulla, vaan annoin niitä vain kadulla pysähtyneille juutalaisille ja lisäksi teen puhelinsoittoja juutalaiskoteihin. Sata henkeä kyllä juuri ja juuri mahtuu tarvittaessa. Tällä viikolla torstaina myös laitetaan tiedossamme oleviin osoitteisiin postitse kutsu niin Jews for Jesus -sederiin kuin messiaanisten seurakuntien juhlatilaisuuksiin, joiden otsikkona on Jeeus Kristus juutalaisessa pääsiäisessä.
---
Ahkera kutsujen jakaminen tuotti tulosta. Pääsiäisjuhlia vietettiin neljään kertaan. Perjantain molempiin sedereihin tuli noin 110 henkeä, lauantain sederiin lähes 180 henkeä ja sunnuntainakin oli osallistujia vielä 30. Osallistujista juutalaisia oli noin 40–50 %. Mukaan tuli niin vanhoja tuttuja kuin myös ensikertaa mukaan uskaltautuneita. Jotkut heistä rukoilivat myös katumusrukouksen ja vastaanottivat Jeesuksen omaksi Messiaakseen.

Myös Jeesus opetuslapsineen vietti juuri seder-ateriaa (Luuk. 22:14–16):

Kun hetki koitti, Jeesus kävi aterialle yhdessä apostolien kanssa. Hän sanoi heille: "Hartaasti olen halunnut syödä tämän pääsiäisaterian teidän kanssanne ennen kärsimystäni. Sillä minä sanon teille: enää en syö pääsiäisateriaa, ennen kuin se saa täyttymyksensä Jumalan valtakunnassa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)