torstai 31. toukokuuta 2018

Kielityön kurssilla kirjasia suomalais-ugrilaisille kielille


Kielityöntekijämme kirjoittaa tällä kertaa Pietarista:


"Terveiset suomalais-ugrilaiselta kurssilta! 20 eri ikäistä oppilasta puurtaa uusien tietokoneohjelmien kimpussa. Opiskelijat ovat motivoituneita, useat aktiivisia seurakunnissaan. Erityisesti nuoret osanottajat ovat nopeita oppimaan. He opettelevat helppoa taitto-ohjelmaa, jolla voi suunnitella esimerkiksi kirjasia. Osanottajat tekevät myös sovelluksia älypuhelimelle, jolloin tekstiä voi lukea ja kuunnella samanaikaisesti.

Ensimmäisenä päivänä yksi komin kielen puhujista, 19-vuotias opiskelijatyttö, kertoi ruokapöydässä, että hänen äitinsä on pyhäkoulun opettaja. 'Tällä ohjelmalla voisi hienosti tehdä pyhäkoululaisille materiaalia. Sitäpaitsi ohjelma on niin helppo, että äitikin sen oppii!'

Kurssin aikana on suunniteltu ja printattu muun muassa karjalankielinen kirjanen Joonan kirjasta, udmurtinkielinen kirjanen perhosista, otteita Psalmeista komin kielellä ja karjalankielinen satu. Porukka on innostunut ja saa paljon aikaan!

Aamuisin keskustelemme tunnin verran yhteisistä haasteista, kuten miten nuoriso saadaan kiinnostumaan omasta kielestään esimerkiksi laulujen, teatterin tai kielileirien avulla, tai miten innostaa vanhempia välittämään lapsilleen oma kielensä venäjän sijasta.

Kurssi on seitsemän eri kielityötä tekevän järjestön yhteistyötä, ja taloudellinen tuki kurssille tuli Iso-Britanniasta. Yhteistyö kantaa hedelmää."

Rukoillaan kurssilla olleiden puolesta, että heidän oppimansa tulisi käyttöön ja siunaukseksi heidän omien kieliryhmiensä kautta. Rukoillaan, että evankeliumi leviäisi suomalais-ugrilaisilla vähemmistökielillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)