keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Lasten pizzapäivä Sain Medeessä


Mongolian-lähettimme Ella Henriksson kirjoittaa:

Vietimme 19.5. Lasten pizzapäivää Ulaanbaatarissa Säin medee -seurakunnassa. Idea pizzapäivän järjestämiseen syntyi, kun suomalainen lähetystyöstä kiinnostunut opiskelijaryhmä, Heta, Katri, Liisa ja Tuuli, ottivat meihin yhteyttä aikaisemmin tänä vuonna. He olivat kiinnostuneita tutustumaan paikalliseen seurakuntaan ja Kylväjän työhön Mongoliassa heidän Siperian ja Itä-Aasian reissullaan. Niinpä yhdessä mietimme sähköpostitse, mikä olisi sellainen mukava tapahtuma, jossa yhdistyisivät vapaaehtoistyö, paikalliset lapset ja nuoret, musiikki, leikki, ruoka, Raamattu ja yhdessäolo. Ja pizzapäivähän siitä syntyi!

Lasten pizzapäivään kutsuttiin lapsia ja nuoria, jotka käyvät seurakunnan jumalanpalveluksissa ja lasten- ja nuorten toiminnassa. Paikalle saapui yhteensä 17 lasta ja nuorta. Innokkain pizzan tekoa odottanut 5-vuotias poika oli herännyt aamulla jo kello viideltä ja huolehtinut, etteivät vain veljiensä kanssa myöhäistyisi pizzan teosta. Pizzataikinan kauliminen ja täytteiden laittaminen näytti olevan hurjan hauskaa. 

Sillä välin kun pizzat paistuivat uunissa, ohjelmassa oli leikkejä ja raamattunäytelmä kohdasta, jossa Jeesus tyynnyttää myrskyn. Yksi lapsista esitti Jeesusta, toiset opetuslapsia, jotkut järven kuohuvia aaltoja ja myrskytuulia. Hetan, Katrin, Liisan ja Tuulin esittämät suomalaiset hengelliset laulut saivat raikuvat aplodit ja pääsivätpä lapset myös opettelemaan muutaman sanan suomea. Kiitämme Herraa siitä, että saimme viettää aurinkoisen päivän yhdessä. Kristus yhdistää meitä kaikkia. Ylistys olkoon hänelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)