maanantai 25. kesäkuuta 2018

Ovelta takaisin

Vapaaehtoistyössä Heria Voithias –pakolaiskeskuksessa Ateenassa oleva Jemina Suontama kirjoittaa:
Elämä pakolaisten kanssa sujuu kuten ennenkin. Olemme saaneet uusia vapaaehtoisia keskukselle, jotka ovat hiljattain kääntyneet kristityiksi islamista. Se rohkaisee pakolaisiamme todella, että heidän omista kansoista nousee vahvoja kristittyjä, eivätkä he näe kristinuskoa vain länsimaisena asiana. Monille pakolaisille oma kulttuuri on niin tärkeää ja koska uskonto on niin vahvana osana sitä, siitä ei helposti tahdota luopua. Sitä voi olla vaikea joskus ymmärtää länsimaalaisena, koska monille meille maailma on käynyt pienemmäksi, ollaan kiinnostuneita muista kulttuureista ja meillä on ystäviä eri puolilta maailmaa.


Viimeaikoina olen kuullut monen pakolaisen kertovan, kuinka he lukevat Raamattua salaa, katsovat Jeesus-elokuvia ja ovat todella kiinnostuneita, mutta perheen ja ympäristön paineista johtuen eivät uskalla kääntyä kristityiksi. Jotkut käyttäytyvät isossa ryhmässä hyökkäävästi ja pilkaten Raamattua ja kristinuskoa vastaan, mutta rauhassa kahdenkeskisissä keskusteluissa työntekijöidemme kanssa osoittavat suurta kiinnostusta ja pyytävät saada kristillistä materiaalia luettavaksi, kuunneltavaksi ja katsottavaksi. 

Tiistaisin lounaspäivänä lounaan jälkeen on kymmenen minuutin tauko, jolloin ne saavat lähteä, jotka eivät halua jäädä kristilliseen ohjelmaan. Joskus jotkut pakolaiset kääntyvät ovelta takaisin, kun muut ovat lähteneet, tai keksivät selityksiä, miksi heidän pitää vielä jäädä. Hylkäämisen pelossa he eivät uskalla myöntää muille, että ovat kiinnostuneita kristinuskosta ja haluavat kuulla lisää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)