maanantai 25. kesäkuuta 2018

Paikallisia vastuunkantajia Etu-Aasiassa

Rukoukseen muslimien puolesta kutsuvan Perjantai-rukousoppaan aiheena ovat tänään paikalliset vastuunkantajat Etu-Aasiassa
Lähetysyhdistys Kylväjä on tehnyt työtä Etu-Aasiassa vuodesta 1974 alkaen ja alueelle on syntynyt muutamia luterilaisia seurakuntia. 1970- ja 80-luvuilla työ oli yksittäisten ihmisten kohtaamista ja johdattamista Kristuksen tuntemiseen. Seurakunnan ei ollut mahdollista kokoontua julkisesti. 

Maaperän muokkaamisesta päästiin 1990-luvun jälkipuoliskolla kohti järjestyneempää toimintaa. Useamman järjestön yhteistyöllä luterilainen seurakunta Istanbulissa sai lopulta vuonna 2005 virallisen rekisteröinnin ja hyväksynnän. Sen jälkeen Istanbulin luterilainen kirkko (ILK) on tasaisesti jatkanut tietään kohti paikallisten kristittyjen varassa seisovaa ja kasvavaa kansallista kirkkoa.

Tällä hetkellä työssä keskitytään paikallisten vastuunkantajien kouluttamiseen ja tukemiseen vastuutehtävissään. Kylväjä tukee Evankelis-luterilaisen uskonnontutkimusinstituutin (ELRIM) toimintaa, missä varustetaan kristittyjä kantamaan vastuuta kirkostaan islamilaisen maailman keskellä.

Rukoilemme:
-       Paikallisten vastuunkantajien kasvaminen kristittyinä ja vastuutehtävät seurakunnassa
-       Uusien kristittyjen kääntyminen Jeesuksen puoleen
-       ELRIM-instituutin työ

Koko oppaan voi tilata Kylväjän toimistolta, kylvaja@kylvaja.fi, p. 09 2532 5400 tai Pala maailmalta -kaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)