maanantai 30. heinäkuuta 2018

Ritva Olkkola-Pääkkönen: Suuri armo oli heillä kaikilla

Etiopian lähettejä pe 15.6. Lähetyksen kesäpäivillä. Kuva: Kirsi Myllyniemi.
Ritva Olkkola-Pääkkösen puhe Lähetyksen kesäpäivillä 15.6.2018:


Suuri armo oli heillä kaikilla

1967 pääsiäisenä Norjan Luterilaisen Lähetysliiton lähetyssihteeri Eikli sanoitti ensi kertaa sen, mitä tänään juhlimme. Juutilaisille Eikli sanoi: tervetuloa Japaniin ja Olkkolalle tervetuloa Etiopiaan!

Annettuna Jumalan armon haltuun Lahden Kansanlähetyspäivillä tulin Oslon kautta, missä norjalaisen lähetyksen johtajat ja Oslossa kielikoulussa olleet lähetyskandit saattoivat, Etiopiaan 20.9.1968.

Norjalaiset olivat aloittaneet työn Etiopiassa jo 1948 ja Mekane Yesus -kirkko oli perustettu vuonna 1959. Vuodesta 1974 lähtien Kansanlähetys jatkoi työtään itsenäisenä Mekane Yesus -kirkossa ja Lähetysyhdistys Kylväjä jatkoi norjalaisen lähetyksen kanssa aloitettua työtä Etelä-Etiopiassa . Suomen Lähetysseura Alpo Hukan johdolla aloitti yhteistyön Mekane Yesus-kirkon kanssa Hosainnassa. Tänä vuonna kolmella lähetysjärjestöllä on aihetta kiittää Jumalaa kuluneista työvuosista Etiopian Evankelisessa Mekane Yesus-kirkossa.

Suomalais-norjalaisessa lähetyselämässä ovat 56 suomalaista lähetystyöntekijää palvelleet erilaisissa tehtävissä. He ovat kaikki olleet Jumalan armon evankeliumin todistajia.

Apt. 4:33: ”- - ja apostolit todistivat suurella voimalla Herran Jeesuksen ylösnousemuksesta ja suuri armo oli heillä kaikilla” – Oma kokemukseni oli, että ristin evankeliumin yksinkertainen todistus lähettien torstai-illan rukouspiirissä piti polun auki armoistuimen eteen niin valoisina kuin pimeinäkin aikoina. Tästä kiitos Herralle ja työtovereille.


Tuulikki Turunen (vas.) ja Ritva Olkkola-Pääkkönen. Kuva: Kirsi Myllyniemi.
Sain oppia paljon etiopialaisilta ystäviltäni, kirkon työntekijöiltä ja johtajilta. Mitä sanoisit, jos työtoverisi tulisi suoraan vankilasta, jossa häntä oli kidutettu kahden vuoden ajan uskonsa vuoksi? Miltä tuntuisi, jos järjestösi pääsihteeri katoasi jäljettömiin kirkossa pitämänsä iltatilaisuuden jälkeen? Vasta 12 vuoden kuluttua kuultiin, kuinka hänet oli kuristettu kohta pidätyksen jälkeen valtiovallan suostumuksella. Entä kuinka itkisit nähdessäsi nuoren kidutuksen uhrin terveysasemalla? Millaista lisää toisivat rukouksiisi ja painolastia sydämellesi viestit vainoaalloista seurakunnissa milloin siellä milloin täällä eri puolilla kirkkoa?

Kirkon kasvu, jonka Jumalan Sana ja Hänen armonsa on saanut aikaan, on seurannut kärsimyksen vuosia. Kirkon kasvu on kiitoksen, mutta samalla jatkuvan esirukouksen aihe. Etiopialaiset kirkon työntekijät ja johtajat kantavat tänään erilaisten paineitten alla vastuuta kirkosta.

Lämmin kiitos teille lähettäjät. Te olette kuin omaa perhettä, tunnette meidät lähettinne varsin hyvin monivuotisen rukouskirjeenvaihtomme perusteella. Te olette kestäneet ja uskoneet näkemättä. Olette koonneet aarteita taivaaseen.
1960-luvun herätyksen tuulet toivat mukanaan kiireistä kyntämisen ja kylvämisen aikaa niin Suomessa kuin maailmalla.

Teille nuoret tahtoisin toivoa jotain oikein hyvää ja jännittävää: ja se on: armoa olla osallisena Jumalan synnyttämässä lähetyselämässä.

Puhe on myös kuunneltavissa Kylväjän sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)