keskiviikko 15. elokuuta 2018

Ensi vuonna Hyvinkäällä

Lähetyssihteeri Johanna Rantalankila toivottaa Hyvinkään seurakunnan puolesta tervetulleeksi Lähetyksen kesäpäiville Hyvinkäälle vuoden päästä:

Lähetyssihteeri Johanna Rantalankila toivottaa kaikki tervetulleiksi kesäpäiville ensi vuonna Hyvinkäälle. Kuva: Niko Seppä.
Ensi vuoden juhlia ajatellen olen tämän viikonlopun aikana lähtenyt lähemmäs tutustuakseni päivien eri ohjelmiin. Olen lähtenyt lähemmäs kohtaamaan ystäviä ja saadakseni uutta tietoa lähetyksestä. Ennen kaikkea olen lähtenyt lähemmäksi elävää Vapahtajaa, Jeesusta Kristusta ja saanut rohkaisua raamattutunneista ja rukouksesta.


Satavuotias Hyvinkään seurakunta ottaa innolla vastaan vuoden 2019 Lähetyksen kesäpäivien järjestelyvastuun. Hyvinkään seurakunnalla on vankka kokemus kristillisten kesäjuhlien järjestäjänä. Viimeisen 10 vuoden aikana olemme järjestäneet neljän eri järjestön valtakunnalliset kesäjuhlat. Olemme iloisia siitä, että nyt pystyimme ottamaan Kylväjän antaman haasteen vastaan, sillä ensimmäinen yhteydenotto kesäpäivien tiimoilta tuli silloiselta kotimaantyönjohtaja Erkki Puhalaiselta jo vuonna 2013.

Hyvinkää on vankka lähetystyötä tukeva seurakunta. Jo 1970-luvun alussa seurakunnan pitopalvelu alkoi tukea lähetystyötä omalla toiminnallaan. Tänä päivänä pitopalvelun normaalin toiminnan lisäksi järjestetään lähetysmyyjäiset kahdeksan kertaa vuoden aikana. Edelleen osa pitopalvelun tuotosta ohjataan lähetystyölle. Lähetystyön hyväksi toimii myös miesten lähetystoimintapiste, joka muun muassa lähimmäisavun kautta antaa mahdollisuuden tukea lähetystyötä. Vuosittain järjestetään myös lähetystyön ajankohtaispäivä, jossa lauantai on täynnä ajankohtaista lähetysasiaa. Päivä päättyy musiikki- tai teatteriesitykseen. 

Kesäisin seurakunta järjestää lähetystyön hyväksi Missiogolfin, joka pelataan tänä vuonna tiistaina 24.7.2018 Hyvinkään golfin kentällä. Ilmoittautumisaika on menossa, joten tervetuloa mukaan!

Hyvinkään seurakunta on myös tunnettu kirkkoteatterista. Näin kesäkauden lähestyessä teatteri Beta esittää tänä vuonna perhenäytelmän nimeltä Liina Harja – pappilan pikkuinen pellavapää. Ensi vuoden näytelmä on vielä arvoitus, mutta se selvinnee juhlilla!


Lähetyksen kesäpäivien juhlapaikkana tulee olemaan Hyvinkään kirkonmäki, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Rautatieasema, bussiyhteydet, majoitus ja muut palvelut löytyvät halutessasi vain 600 metrin säteellä. Pääpaikkana on Aarno Ruusuvuoren suunnittelema Hyvinkään kirkko sekä sen vieressä oleva seurakuntakeskus.


Toivon, että ensi vuoden Lähetyksen kesäpäivät kantaisivat hedelmää, aivan kuten tuleva vuosi on Kylväjän strategiassa nimetty hedelmää kantavaksi. Hedelmää voisi verrata vaikkapa rautatieomenapuihin, jonka muunnos on aikanaan kehitetty Hyvinkäällä silloisessa VR:n keskuspuutarhassa. Omenapuun vahva runko kannattelee sateenvarjomaisesti levittyviä puun oksia. Niinpä lähetyksen kesäpäiviä valmistellessa ohjaavana raamatunkohtana voisikin olla Jeesuksen sanat Johanneksen evankeliumissa: "Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään.” (Joh. 15:5)


Tulevia Lähetyksenkesäpäiviä tulemme järjestelemään rukoillen. Toivon että siihen rukoukseen voit yhtyä, ja näin olet osaltasi valmistelemassa kanssamme tulevia kesäpäiviä.


Lähetyksen tehtävä on annettu meille kaikille, joidenkin osa lähtijöinä, joidenkin lähettäjinä. Jokaisen tehtävä on merkityksellinen ja arvokas. Jeesus sanoo lähetyskäskyssään: menkää ja tehkää – ei tulkaa ja istukaa. Lähdemmepä lähemmäs tai kauemmaksi, Jeesus rohkaisee meitä: ”Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte.” (Joh. 15:16)


Hänen rohkaisemana ja armonsa tukemina me saamme lähteä toteuttamaan Hänen tahtoaan ja antamaansa tehtävää juuri nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)