torstai 23. elokuuta 2018

Keskustelu hostellihuoneessa

Itä-Siperian-lähettimme yöpyi matkallaan hostellihuoneessa, jossa heräsi hyvä keskustelu:Keskustelu venäläisen huonetoverini kanssa kääntyi hengellisiin asioihin. Kerroin hänelle Jeesuksesta ja Hänen syntiuhristaan ristillä. Jotenkin huomasin, että hän ei ymmärtänyt mistä uhrissa on kysymys. Kysyin häneltä, että tiedätkö mitä uhri tarkoittaa. Hän ei osannut vastata kysymykseen, joten selitin asian vertauksella.

”Kuvittele, että olet ylivelkaantunut. Sinun lainasi on noin miljardi ruplaa. Velkoja vaatii sinua maksamaan velan takaisin. Miten sinä voit maksaa velkasi takaisin?” kysyin häneltä. Hän ei osannut vastata kysymykseen. Kerroin, että hän ei kykenisi itse mitenkään maksamaan takaisin niin suurta summaa. Ratkaisu ongelmaan olisi, että joku toinen maksaisi hänen velkansa. Jatkoin kertomalla, että synti on kuin velka. Joka kerta, kun teemme syntiä, meidän velkataakkamme kasvaa Jumalalle. Me emme voi maksaa hyvillä teoilla takaisin Jumalalle. 

Jumalalla oli kuitenkin ratkaisu tähän ongelmaan. Jumala rakastaa minua ja sinua niin paljon, että Hän antoi oman Poikansa Jeesuksen meidän syntiemme vuoksi. Jeesus on se välimies, joka tuli velallisen ja Velkojan väliin. Jeesus siis maksoi minun ja sinun syntivelat kuollessaan ristillä. Jeesus on siis uhri Jumalalle meidän syntiemme vuoksi. 

Huomasin, että tämä venäläinen kuunteli tarkkaavaisesti, ja hänen silmänsä kostuivat kuullessaan tästä ilosanomasta, että Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden. Pyydän vielä, että rukoilette tämän venäläisen huonetoverini puolesta, että hän antaisi koko elämänsä Jeesukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)