maanantai 27. elokuuta 2018

Oppimista ja opettamista

Itä-Aasiaan opiskelijatyöhön elo-syyskuun vaihteessa lähtevät Ahoset opiskelivat toukokuussa Brightonissa Englannissa englannin kielen opettamistaHe kirjoittavat kokemuksistaan: "Toukokuussa meillä oli kuukauden mittainen kurssi englannin opettamisesta aikuisille Englannissa. Kurssilta saamamme todistus oli yksi syy siihen, että työlupamme Itä-Aasiaan mahdollistui. Kurssi oli erittäin intensiivinen. Päivät opiskeltiin englannin opettamisen teoriaa ja illat suunniteltiin tulevia oppitunteja. Joka toinen päivä jokainen opiskelija piti vajaan tunnin mittaisia oppimiskokonaisuuksia luokalliselle ulkomailta tulleita opiskelijoita, jotka halusivat parantaa englannin osaamistaan. Muut opiskelijat ja opettajamme olivat taustalla arvioimassa pitämiämme oppitunteja.

Omaa kehittymistä englannin opettajana edisti, että omista oppitunneistaan sai heti tunnin päätteeksi palautetta ja kehitysehdotuksia. Kaikki muut opiskelijat olivat syntyperäisiä brittejä ja meidän ulkomaalaisina täytyi tehdä lujemmin töitä, jotta pysyimme paikallisten vauhdissa. Toisaalta huomasimme, että meilläkin ulkomaalaisina englannin opettajina oli omat vahvuutemme. Esimerkiksi kieliopin ja englannin opiskelun haasteiden ymmärtäminen oli helpompaa meille, jotka emme olleet oppineet englantia äidinmaidossa."

Liity Ahosten renkaaseen, ja pääset kirjeiden kautta mukaan lähetyselämään Itä-Aasiassa!

2 kommenttia:

 1. I was curious if you ever thought of changing the page layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the
  way of content so people could connect with it better. Youve got
  an awful lot of text for only having 1 or two pictures.
  Maybe you could space it out better?

  VastaaPoista
 2. Hei, Totta. Olemme samaa mieltä, että blogimme ulkoasu on auttamattomasti vanhentunut. Sen uudistaminen on työn alla, ja tarkoituksena on uusia blogin ilme käsi kädessä vuonna 2019 uudistuvien nettisivujemme kanssa, ellei jo hieman aikaisemmin.

  VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)