tiistai 11. syyskuuta 2018

Pohjois-Afrikkalaisen musiikin rytmejä

Työntekijämme Pohjois-Afrikasta kirjoittaa:Musiikki on itselleni ollut rakasta jo pienestä lähtien. Sen avulla voi ilmaista syviä tunteita ja tuoda iloa omaan ja toisten elämään. Pohjois-Afrikassa musiikki on hyvin erilaista kuin Suomessa, orientaalista, rytmistä. Rummut tuovat lisäenergiaa musiikkiin ja innostavat kuulijaa tanssimaan. Rytmi tulee äidinmaidossa ja jo pienenä lapset ovat uskomattomia tanssijoita. Radiossa soivat laulut käsittelevät monesti rakkautta, tai saavuttamatonta rakkautta. 

Hengelliset laulut koskettavat, sillä niissä jokainen voi omalla kielellään ja tavallaan ylistää Jumalaa. Ne koskettavat, sillä ne nousevat syvältä sydämestä. Jumalan kuviksi luotuina meihin on sisäänrakennettu halu tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Musiikki on yksi tällainen tapa. Toista puhuttelee melodia, toista taas laulun sanat. Tärkeintä ei ole muusikin tyyli, vaan musiikin kohde. Jumalaa voi ylistää virsin, menevämmän musiikin, tai pelkästään instrumenttien avulla. Laulaa voi seisten, istuen, tanssien. Tyyli on vapaa. Myös rukous voi olla sydämen laulua Herralle.  

Kuten Laula Ihmiselle -laulussa lauletaan: "Laula ihmisille ilosta, laula surusta, laula väreistä maailman, laula ihmisille sanoista, laula teoista yhden ainoan Jumalan. Laula heille sodista, laula saduista, laula kivikaduista, laula sydämestäsi kaikki se, laula se, niin kuin Herralle" (J. Kekäle) 

Minkälainen musiikki koskettaa sisintäsi ja saa sydämesi sykkimään? Mikä tuo esille sydämesi syvimmän kaipuun ja monenväriset tunteet? Minkälainen taivas siitä maalautuu? 

Lue lisää musiikista lähetystyössä Kylväjä-lehdestä nro 8-9/18.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)