perjantai 14. syyskuuta 2018

Saarnaava muumimuki

Työntekijämme kirjoittaa Israelista: Kielikoulussa on paljon Amerikasta tulleita juutalaisia, jotka ovat mitä ilmeisimmin varsin uskonnollisia – Yhdysvalloista tuskin kukaan muuttaa Israeliin paremman elintason perässä. Näitä tulokkaita motivoi sionismi ja vahva sitoutuminen juutalaisuuteen. Näin ollen ei ole suurensuuri yllätys, että heille messiaaniset juutalaiset ovat punainen vaate. Israelissa on ihan ok olla (pakana)kristitty, mutta se, että juutalainen lähtee seuraamaan Jeesusta, on suuri pahennuksen aihe. Minä, joka työskentelen messiaanisen liikkeen puolesta, saan toisinaan osani näistä negatiivisista latauksista. Ryhmääni opettaa Amerikasta yksin alijan tehnyt nuori mies, joka kävi tänne tultuaan armeijan ja oli siellä vastuussa nimenomaan uskonnollista asioista. Vaikka kukaan ei ole sanonut mitään suoraan, olen saattanut nähdä jännän välähdyksen hänen silmissään, kun sivutaan työtäni ja messiaanisia.
Sain Suomesta palattuani volultamme ihanan lahjan: kauniin Muumi-mukin. Kaksi mitä-lie-satuolentoa siinä ihastelee aarrettaan. Mukana tulleessa lipukkeessa kerrotaan, että "Tiuhti ja Viuhti ovat kaksi pientä hahmoa, jotka piilottelevat suurta Kuningasrubiinia matkalaukussaan. He ovat kehittäneet oman kielen, jota muiden on vaikea ymmärtää..."

Yllättäen tunsin, että Jumala puhutteli minua tuon mukin kautta! Yritänkö minäkin kätkeä maailman suurimman aarteen, jota minut on kutsuttu tuomaan tänne...? Silloin kun olin ihan keltanokka, enkä tiennyt kaikkea sitä mitä tänä päivänä tiedän, oli paljon helpompaa olla Jeesuksen todistaja! Nyt kielikoulussa tuntui, että kristikunnan 
ruma juutalaisvastainen historia painoi harteillani; halusin vaieta koska häpesin kaikkea sitä, mitä edustan.

Sen havainnon jälkeen häpesin itseäni lähetystyöntekijänä! Mutta kun sydämemme salat paljastuvat, silloin Jumalan mahdollisuudet alkavat. Parannuksenteko ei ole sitä että yritämme enemmän ja paremmin, vaan sitä että huudamme Vapahtajaa apuun. Palasin kouluun parannuksen paikalta – ja huomasin, että olin vapaa olemaan oma itseni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)