perjantai 19. lokakuuta 2018

Koulun arkea

Määräaikaistyöntekijämme Kaukasiasta kirjoittaa:


Saavuin Kaukasiaan viikko ennen koulun alkua, keskelle tohinaa, jossa opettajat järjestelivät luokkiaan kuntoon oppilailleen. Alkuhämmennyksestä oli toivuttava nopeasti ja tartuttava toimeen, jotta kaikki saataisiin valmiiksi ajoissa. Palanen kerrallaan palapeli alkoi saada muotoaan ja niinpä koulu sai alkaa!

Minun käsiini luotettiin suuri vastuu: 12 innokasta, uteliasta ja elämänhaluista oppilasta, 3.–4.-luokkalaista. Suurin osa oppilaista oli minulle tuttuja reilun vuoden takaa, jolloin olin täällä avustajana. On ollut todella mielenkiintoista opetella tuntemaan tuota joukkoa paremmin – jo ensimmäiset viikot ovat paljastaneet jokaisesta omia erityisiä piirteitä, niin hyvässä kuin pahassa.

Minulla on päävastuu luokasta, mutta kirjoittamisen, lukemisen ja kieliopin tunnit opettaa amerikkalainen opettaja, joka on opettanut koululla jo muutaman vuoden. Minä opetan mm. Raamattua, matematiikkaa ja luonnontiedettä. On ollut helpottavaa jakaa ajatuksia oppilaista ja ratkoa yhdessä eteen tulleita haasteita.
Minusta tuntuu, että olemme hyvä tiimi ja täydennämme hyvin toistemme vahvuuksia!

Olen täynnä kiitollisuutta tässä vaiheessa lukuvuotta. Viikkoja on kuitenkin edessä vielä paljon, ja ensimmäisen vuoden opettajana valmistelut vievät valtavasti aikaa. Näin alkuvaiheessa joutuu itsekin oppimaan yrityksen ja erehdyksen kautta paljon. Saa nähdä kuka oppii tämän vuoden aikana eniten!

Seuraa määräaikaistyöntekijämme elämää Kaukasiassa! Liity renkaaseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)