tiistai 27. marraskuuta 2018

Galilealainen todistus


Pirkko Said Israelista kirjoittaa:

Jeesus vaikutti Galileassa – ei sattumalta. Siellä on hyvä maaperä sanoman leviämiselle. Jos tapahtuu hyvää tai huonoa, sana leviää, eikä mikään pysy salassa. Edelleen ihmiset tarkkailevat toisiaan ja tietävät toistensa asiat. Jos elämäntodistus herättää luottamusta, arjen keskellä on helppo kutsua ihmisiä Kristuksen yhteyteen. Esteenä voi olla ennakkoluulot, pelko, mitä ihmiset sanovat tai huonot kokemukset uskovista. Mieheni Eliaksen veljellä Suhaililla on tavaratalon yhteydessä kahvila. Hän tapaa siellä paljon ihmisiä ja käy hedelmällisiä keskusteluja heidän kanssaan. Monet ovat löytäneet tien Kristuksen luo.

Toisesta maasta tullut kristitty on kulttuurille vieras ja eksoottinen, jolta voi olla joskus helpompi ottaa vastaan kuin paikallisilta. Elias eli vuosia ulkomaalaisten kristittyjen ympäröimänä, mutta vasta kun heidän rukoukset täyttyivät Jumalan ajalla, hän otti Sanan vastaan. Sittemmin hän on saanut olla kutsumassa ensin veljensä, koko perhekuntansa ja monia muita Jeesuksen luokse. Sanan opetus ja musiikki tekee viikoittain uutta luovaa työtä tämän seurakunnan keskellä.


Meidän maahan tulleiden kristittyjen merkitys on olla esimerkillään tiennäyttäjä. Meidän tehtävänämme on tuoda Kristus ihmisyhteisöön. Meidän tehtävämme on herättää, innostaa, varustaa ja tukee paikallisia kutsumaan toisiaan Kristuksen luo. Tarkoitus ei ole tehdä työtä paikallisten puolesta, vaan opettaa paikalliset ihmisten kalastajiksi Jeesuksen esimerkkiä seuraten. Jeesuksella oli ainutlaatuinen lähetystehtävä tuoda pelastus ihmiskunnalle. Sen lisäksi hän opetuslapseutti oppilaansa, varusti heidät, antoi työkalut ja tehtävän. Ennen paluutaan Isän luo Hän luovutti tehtävän oppilailleen luvaten olla joka päivä heidän kanssaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)