lauantai 24. marraskuuta 2018

Kutsumassa sisaria Jeesuksen luo

Hanna Skyttä kirjoittaa Ateenasta:
Naistenpäivän yhdessäolon jälkeen, lounasta odotellessa, naiset tulevat yhteen ja istuvat rinkiin kuuntelemaan raamattuopetusta. Aiheena on Jeesus ja syntinen nainen. Kuuntelijoissa on sekä Jeesuksen nimen tunnustavia että heitä, jotka eivät Jeesusta vielä tunne.

Istun mukana kuuntelijana ja mietin itsekseni, että tilanne voisi olla mistä tahansa opetustilanteesta tai raamattupiiristä – ja sitähän se onkin. Mutta silti tilanne on erityislaatuinen, sellainen josta sydämessäni kiitän Herraa. Opetuksen vetäjä on nimittäin entinen muslimi, joka vasta muutama vuosi sitten on lähtenyt seuraamaan Jeesusta.

Naiset keskustelevat raamatunkohdasta, ja vetäjä päättää opetuksen Room. 6:23 sanoin: ”Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” Kiitän Jumalaa siitä, että hän on vetänyt näitä naisia puoleensa sekä siitä Pyhän Hengen työstä, joka on varustanut heidät tiedolla ja rohkeudella kutsumaan sisariaan Jeesuksen luo. Vaikka kieltä ja kulttuuria voi opetella, harva yltää samalle tasolle paikallisten kanssa, vuosikymmenienkään jälkeen. Juurtuminen Kristukseen vie myös kauan, ja siinä me muualta tulleet voimme tukea sisariamme ja veljiämme sekä kulkea vaikeuksien läpi heidän rinnallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)