tiistai 13. marraskuuta 2018

Lähtisitkö?

Etu-Aasiassa 11 vuotta palvellut työntekijämme kirjoittaa:

Kun 11 vuoden palveluvuoden jälkeen palaa takaisin kotimaahan, nousee väistämättä mieleen kysymys: ”Kannattiko lähteä?” Kannattiko antaa kaikki nämä vuodet tälle työlle? Sitä meidän autoradiommekin kysyi monen kuukauden ajan Pekka Simojoen suulla: ”Lähtisitkö vieläkin, jos saisit nuo vuodet takaisin?”

Simojoen Taivas on totta -laulun alkaessa soida hakeutui kuskin tai vieressä istuvan käsi volyyminappulalle. Tämän laulun täytyi soida, soida niin että kuului. Lähtisimmekö? Kysymys, joka soi mielessä monet kerrat. Lähtisimmekö, jos tietäisimme, mitä kaikkea on edessä.  Pekka Simojoki vastaa kysymykseen: 

”Repaleinen maa ja kaipaava kansa
jossain odottaa lohdutustansa.
Vaikkei määränpää vielä näy,
taivas on totta.
Vielä hetkisen toivoa saamme,
vielä luottaen Lunastajaamme.
Käyköön, miten käy, hyvin käy,
taivas on totta.”


Lähtemisen iloja: auringonnousut ja -laskut, mitä ihmeellisimmissä ja kauneimmissa paikoissa. Tämäkin auringonlasku
miljoonakaupungin köyhien asuinalueella olisi jäänyt näkemättä, jos en olisi lähtenyt.

Meitä Suomessa on siunattua valtavalla taloudellisella, henkisellä ja hengellisellä hyvinvoinnilla. Olemme maailman onnellisen kansa, jolla on saatavilla maailman parasta terveyden- ja sairaanhoitoa sekä koulutusta. Olemme rehellisiä ja vähän korruptoituneita. Elämme hengellisten aarteiden keskellä. Joka kylässä on kirkko. Pappeja, nuoriso-ohjaajia, lastenohjaajia ja kanttoreita on enemmän kuin koskaan aiemmin. Voimme lukea hengellisiä kirjoja ja lehtiä niin paljon kuin haluamme. Saamme kokoontua ja kertoa uskostamme.


Näin ei ole kuitenkaan suuressa osassa maailmaa. Ihmisten taloudellinen, henkinen ja hengellinen hätä on suurta. Repaleiset maat ja kaipaavat kansat odottavat, että joku tulisi, näkisi, auttaisi heitä heidän hädässään. Ojentaisi kätensä, kertoisi elämän tarkoituksen kaiken kurjuuden keskelle.

Me lähdimme. Vuodet eivät olleet pelkkää iloa ja riemua. Päinvastoin. Mutta taivas on totta. Siksi lähdimme. Emme vielä näe määränpäätä. Emme tiedä, mikä on työmme tulos. Mutta luotamme Jumalan lupaukseen siitä, että hänen Sanansa tekee työtään. Taivas on totta. Siksi käy hyvin, miten ikinä käykin.

Me kysymme itseltämme, lähtisimmekö nyt, jos olisi valinnan paikka. Mitä sinä vastaat, kun sinulta kysytään, lähtisitkö? Lähtisitkö ensimmäistä kertaa tai lähtisitkö uudestaan vuosien tauon jälkeen? Lähtisitkö elämään mielekästä elämää, jolla on tarkoitus? Tarkoitus, joka ei hälvene hien puskiessa pintaan ja kyynelten valuessa poskilla. Meillä on Lunastaja, johon saamme kiinnittää toivomme. Se on niin valtava etuoikeus, ettei sitä voi jättää vain itselleen. Jeesus sanoo ”Menkää siis”. Menkää kertomaan Hänestä, tehkää kansoista Hänen opetuslapsiaan, sillä taivas on totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)