perjantai 2. marraskuuta 2018

Perjantairukous Bangladeshin puolesta

Rukoukseen muslimien puolesta kutsuvan Perjantai-rukousoppaan aiheena on tänään Kylväjän Bangladeshissa tekemä työ. Annoit minulle tulevaisuuden – kehitysyhteistyötä Bangladeshissa
 
Lähetysyhdistys Kylväjä on tehnyt vuodesta 1976 alkaen pitkäjänteistä työtä Bangladeshissa, yhdessä maailman köyhimmistä ja tiheimmin asutuista maista. Maan valtauskonto on islam, jota tunnustaa noin 90 prosenttia väestöstä. Bangladeshin yli 160-miljoonaisesta väestöstä vain puoli prosenttia on kristittyjä. Maan pääuskonnosta kristityiksi kääntyviä kohtaan on vainoja, ja monet heistä ovat salaisesti kristittyjä tai pakenevat toiselle paikkakunnalle. Kylväjän työn tuloksena maan luoteisosaan on syntynyt luterilainen kirkko, johon kuuluu noin 1000 jäsentä. Heistä suurin osa kuuluu oraon-kansaan. 

Kylväjä tekee Bangladeshissa myös kehitysyhteistyötä paikallisen yhteistyöjärjestön kautta. Hankkeet parantavat maaseudun köyhimpien naisten, lasten ja vammaisten oloja. 

Kehitysyhteistyön kautta toteutamme kokonaisvaltaista lähetystyötä osoittamalla Kristuksen rakkautta yhteisöjen elinolosuhteiden kohentamiseen ja kestävään kehitykseen tähtäävän palvelun kautta. 

- Kyläyhteisöjen naisten vahvistuminen, nouseminen äärimmäisestä köyhyydestä sekä turvallisemmat elinolosuhteet.
- Ääriuskonnollinen liikehdintä ollut kasvussa - turvallisuutta kristityille ja rauhaa koko maahan.
- Tulevaisuuden ja toivon löytäminen elinolojen kohenemisen kautta ja uskossa Jeesukseen.
- Vainotuille kristityille voimia ja rohkeutta sekä mahdollisuuksia kokoontua vaikeuksista huolimatta.

Annoit minulle tulevaisuuden -otsikko muistuttaa kyläyhteisöjen naisten vahvistumisesta. Koko rukousoppaan voi tilata Kylväjän toimistolta, kylvaja@kylvaja.fi, p. 09 2532 5400 tai Pala maailmalta -kaupastaLue myös lisää Kylväjän työstä Bangladeshissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)